Η Αθήνα το κέντρο της Ποίησης – 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Ο «Κύκλος Ποιητών» διοργανώνει το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και φέρνει στην Αθήνα σπουδαίους ποιητές απ' όλο τον κόσμο.

Η πόλη της Αθήνας θα είναι το επίκεντρο της παγκόσμιας ποίησης το διάστημα από 23-29 Σεπτεμβρίου, αφού για χάρη του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ θα έρθουν στη χώρα μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ποιητικής.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 /9 , στο κήπο του Μεγάρου Μουσικής,

όπου δεκαεπτά Έλληνες και ξένοι ποιητές θα διαβάσουν έργα τους, συνοδευόμενοι μουσικά από παιδική χορωδία και ντουέτο κιθάρας.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν αναγνώσεις, εκθέσεις, συζητήσεις και μουσικές βραδιές και θα λάβουν χώρα σε μουσεία, πλατείες, ακόμα και σε φυλακές της πόλης, όπως στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι Έλληνες ποιητές που θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις είναι η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Αναστάσης Βιστωνίτης, ο Γιάννης Δάλλας, η Κική Δημουλά, ο Δημήτρης Καλοκύρης, ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και ο Τίτος Πατρίκιος.

Οι Homero Aridjis, Lello Voce, Adam Zagajewski, Desmond Eagan, Jochen Kelter, Lan Lan, Juan Carlos Mestre, Miodrag Pavlović και Pia Tafdrup, θα εκπροσωπήσουν τον υπόλοιπο κόσμο, με τον Κωνσταντίνο Τζούμα να διαβάζει τα ποιήματά τους στα ελληνικά.

Info: Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκαλη, Αθήνα, 23/9, Ώρα έναρξης: 20.00, Είσοδος ελεύθερη

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα