Γκάφα ολκής: Το βιβλίο ιστορίας της Γ΄Λυκείου αναγράφει τα Σκόπια «Μακεδονία»

Σε μία γκάφα ολκής υπέπεσε το υπουργείο Παιδείας, η οποία γεννά πολλά ερωτήματα για τους ιστορικούς που γράφουν τα βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία.

Μετά από τον συνωστισμό στη Σμύρνη και το μπλέντερ που αλέθει

ανθρώπους [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], στο βιβλίο της Γ' Λυκείου περιλαμβάνεται χάρτης που τα Σκόπια αναγράφονται ως Μακεδονία.

Όπως ήταν φυσικό, ήδη προέκυψαν σφοδρές αντιδράσεις, με μέλη της ΟΛΜΕ να καλούν το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, ενώ ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και από πολλούς γονείς. Εκπαιδευτικοί, δε, επισημαίνουν τη σημαντική «αβλεψία» των συγγραφέων.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου, που εμφανίζει χάρτη με την περιοχή των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία», ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απάντησε, επιχειρώντας να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα: «Δεν μας αρέσει η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων γεωγραφικά δεν συγκροτεί το χώρο της Μακεδονίας και αυτό είναι γνωστό».

Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

The post Γκάφα ολκής: Το βιβλίο ιστορίας της Γ΄Λυκείου αναγράφει τα Σκόπια «Μακεδονία» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα