Στο Γαλάτσι μεταφέρθηκαν 1.300 μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων Αρχών να κάνουν λόγο για πάνω από 1300 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ειδικά δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Συνεργεία καθαρισμού επισκέφτηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας φροντίζοντας παράλληλα με τη μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων να γίνεται και ο καθαρισμός του χώρου.

Τις τελευταίες ημέρες η πλατεία, στην οποία

είχαν κατασκηνώσει επί εβδομάδες εκατοντάδες εξαθλιωμένοι άνθρωποι [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], αποτέλεσε εστία επεισοδίων και εντάσεων με τελευταία τη σημερινή, οπότε νωρίς το πρωί υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις καθώς βρέθηκαν σε εξέλιξη δυο παράλληλες συγκεντρώσεις.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διαδήλωσε ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους», ενώ τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών. Η πλατεία πρέπει να αδειάσει», δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης. Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την διακριτική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τη μεταφορά επέβλεπε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την εικόνα στην πλατεία «άθλια» και συμπλήρωσε: «Έχω πει επανειλημμένα ότι η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίσουμε τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα ώστε και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης»

Η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται» όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την κυβερνητική εξαγγελία περί αξιοποίησης στρατοπέδων για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καμίνης, χαιρέτισε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παραχώρηση, από το υπουργείο Άμυνας, του στρατοπέδου Λιόση για τη φιλοξενία προσφύγων.

The post Στο Γαλάτσι μεταφέρθηκαν 1.300 μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα