Γιατρός στο τσεπάκι σας – Ήρθε το Eye Phone

21:12 4/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένα έξυπνο λογοπαίγνιο βρήκαν οι δημιουργοί ενός νέου smartphone. Το νέο Eye Phone ακούγεται στα αυτιά μας το ίδιο με το I phone αλλά γράφεται διαφορετικά και οι λειτουργίες του δεν θυμίζουν και πολύ κλασσικό smartphone. Ουσιαστικά είναι ένα έξυπνο κινητό που γίνεται εργαλείο όχι ομιλίας και internet αλλά εξέτασης ματιών.

Η ομάδα που το δημιούργησε έχει αρχίσει ήδη να το χρησιμοποιεί δοκιμαστικά στην Κένυα. Με δεδομένο πως πρόκειται για μία χώρα 40 εκατομμυρίων ανθρώπων με 86 ειδικευμένους οφθαλμίατρους,

από τους οποίους οι μισοί εργάζονται στην πρωτεύουσα, η Κένυα μοιάζει ο ιδανικότερος τόπος δοκιμής.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Eye phone είναι αρκετά απλή και σχετικά φθηνή σε σχέση με το επαγγελματικό οφθαλμοσκόπιο. Πρόκειται για ένα απλό smatphone με πρόσθετο φακό ο οποίος σκανάρει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ενώ μία εφαρμογή καταγράφει τα δεδομένα.

Στη συνέχεια οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα προκειμένου να κάνουν διάγνωση και να προτείνουν την εκάστοτε θεραπεία. Η επιστημονική ομάδα που το δημιούργησε ελπίζει ότι με αυτό το πρόγραμμα θα βρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που παρατηρείται σε χώρες όπως η Κένυα που ο πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε γιατρούς. Έως τώρα έχουν εξεταστεί πάνω από 5.000 άνθρωποι οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις ταλαιπωρούνταν από οφθαλμολογικά προβλήματα στα οποία η λύση ήταν πολύ απλή. Στόχος της ομάδας είναι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα