Απάντηση Σκορδά σε Bloomberg και Hurriyet: Δεν είναι ληγμένα και …τα έχουν κι αλλού

20:00 4/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Με επιστολή στο πρακτορείο Bloomberg και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, απαντά στα σχόλια των δύο μέσων αναφορικά με τα ...ληγμένα.

Ο υφυπουργός τονίζει στην επιστολή του πως η διάταξη του υπουργείου δεν αφορά σε τρόφιμα που έχουν λήξει, αλλά σε τρόφιμα

ελάχιστης διατηρησιμότητας και επισημαίνει πως δεν πρόκειται για νέα διάταξη, όπως αναφέρεται στο σχόλιο που έκαναν τα μέσα, αλλά για ήδη ισχύουσα από το 1988. Ο κ. Σκόρδας αναφέρει επίσης πως αντίστοιχη διάταξη ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη Μεγάλη Βρετανία, και είναι εγκεκριμένη από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, ενώ υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Υπάρχει αυστηροποίηση της διάταξης, αναφέρει ο υφυπουργός, μιας και τα προϊόντα αυτά διατίθενται σε ξεχωριστό ράφι και σε χαμηλότερες τιμές. και προσθέτει πως αυτό βοηθά καταναλωτές που δυσκολεύονται να διαβάσουν ημερομηνίες λήξεως, όπως πχ άτομα της τρίτης ηλικίας.

Στην επιστολή του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα