Γιατί οι ταλιατέλες έχουν τη χάρη τους! Συνταγή αλά πουτανέσκα από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα ζυμαρικά είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από πεντανόστιμες σάλτσες δια χειρός… Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

Για τα μακαρόνια

500 γρ. αλεύρι5 αυγά2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κονσέρβα με ντομάτες κομμένες, σουρωμένη2 κ.σ. ελαιόλαδο8 φιλέτα αντζούγιες πολτοποιημένες και ξεπλυμμένες1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη1 κ.γ. μπούκοβο½ κούπα ελιές Καλαμών χοντροκομμένες¼ της κούπας μαιντανό, φρέσκο και ψιλοκομμένο3 κ.σ. κάπαρηΠιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μας σε ένα μπολ.

Ανοίγουμε μία γούβα, σπάμε μέσα 5 αυγά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Με ένα κουτάλι σιγά σιγά ανακατεύουμε για λίγη ώρα. Μόλις αρχίσει να σφίγγει το ζυμάρι αρχίζουμε το πλάσιμο με τα χέρια πάνω σε μία επιφάνεια μέχρι το ζυμάρι να απορροφήσει όλο το αλεύρι.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα. Κάνουμε το ζυμάρι μας κύλινδρο και κόβουμε σε 5 κομμάτια.

Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας και παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, βάζουμε μπόλικο αλεύρι από πάνω και αρχίζουμε να το ανοίγουμε με το πλάστη. Θέλουμε να γίνει λεπτό όσο 2 φύλλα χαρτί ενωμένα.

Το διπλώνουμε σε κύλινδρο και το κόβουμε σε μικρές ροδέλες κάθετα οι οποίες θα ανοίξουν σε ταλιατέλες. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια του ζυμαριού μας.

Όπως και να τα κάνουμε προσέχουμε να έχουμε ζυμαρικά παρόμοιου μεγέθους ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο μαγείρεμα. Μπορούμε να τα βράσουμε εκείνη την ώρα φρέσκα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 - 4 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις αντζούγιες και το σκόρδο και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, τις ελιές, τη σάλτσα μας και την κάπαρη.

Σουρώνουμε, βάζουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Κόβουμε μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Ψεκάζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

The post Γιατί οι ταλιατέλες έχουν τη χάρη τους! Συνταγή αλά πουτανέσκα από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα