Τα ρεκόρ και οι τρελές συμμετοχές του 32ου Κλασσικού Μαραθωνίου [εικόνες]

Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι ήταν ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου και κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή σε 2.10.32 καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής.

Ο Κάντι με την επίδοση του ξεπέρασε τον Ιταλό Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ με χρόνο 2.10.55 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στην πρώτη θέση και στο τέλος με την υποστήριξη του κόσμου κατάφερε να

φτάσει στη μεγάλη επιτυχία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ και τρίτος ο Κενυάτης Τσόμπεϊ. Ο περυσινός νικητής, Χίλαρι Γέγκο έμεινε εκτός βάθρου. Ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 2.25.15 ήταν ο πρώτος Έλληνας με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο να τερματίζει δεύτερος, ενώ είχε και την κόρη του στην αγκαλιά. Τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Πούλιος.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Ναόμι Μάγιο και αυτή από την Κένυα, με χρόνο 2:41.05. Δεύτερη τερμάτισε η περσινή νικήτρια Νάνσι Τζόαν Ρότιτς με 2:41.28 και τρίτη η Τίντλα. Η Σοδία Ρήγα ήταν η πρώτη ελληνίδα που τερμάτισε με χρόνο 2:45.37. Δεύτερη ήταν η Μάγδα Γαζέα με 2:47.27.

O φετινός Μαραθώνιος έσπασε κάθε ρεκόρ με συνολικά 35.000 συμμετοχές. Ανάμεσα σε αυτές υπήρξαν και οι εκκεντρικοί όπου έτρεξαν με περίεργες ενδυμασίες, κάποιοι που επηρεάστηκαν από την Αμφίπολη και ντύθηκαν με χιτώνες, άλλοι που πήραν τα σκυλάκια τους μαζί και οι τολμηροί που είχαν μωρά και καρότσια.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες Eurokinissi

The post Τα ρεκόρ και οι τρελές συμμετοχές του 32ου Κλασσικού Μαραθωνίου [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα