Για τους μακαρονάδες! Συνταγή για σπαγγέτι αλά Νόρμα από τον Άκη Πετρετζίκη

11:48 6/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Ελαφριές γεύσεις, όμορφα αρώματα και ένα αποτέλεσμα που σε ταξιδεύει. Ο Άκης Πετρετζίκης σερβίρει στο σημερινό τραπέζι σπαγγέτι αλά Νόρμα και σε κερδίζει.

Υλικά

2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 2x2 εκ.1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400 γραμμ.)1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο50 γραμμ. μέλι50 ml ξύδιΑλάτι & πιπέρι1-2 σκελίδες σκόρδοΜπούκοβο½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένοΦρέσκα μυρωδικά
(θυμάρι, δεντρολίβανο, δυόσμο)100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)30 γραμμ. κουκουνάρι

Διαδικασία

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπολ 100 ml ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και ξεκινάμε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται.

Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε στο τηγάνι μπούκοβο, ξύδι και μόλις εξατμιστεί το ξύδι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 κουταλιά από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό απ’ αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε τη φωτιά και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

The post Για τους μακαρονάδες! Συνταγή για σπαγγέτι αλά Νόρμα από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα