Γέμισε την παραλία φούντα – Έκρυβε σε καβάτζα 526 κιλά χασίς!

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 48χρονος άνδρας ο οποίος είναι μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών και είχε οργανώσει την μεταφορά και την εμπορία 526 κιλών κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 48χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας στην περιοχή του Αγίου Νικήτα στη Λευκάδα. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ερημική παραλία του νησιού όπου και ήταν κρυμμένα.

Επίσης, για την

ίδια υπόθεση αναζητούνται και άλλα δύο άτομα τα οποία είναι μέλη του κυκλώματος, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας ακόμη άνδρας όπου τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διακίνησης από την Ομάδα δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς ένα υπαίθριο σημείο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζα) το οποίο βρισκόταν σε ερημική παραλία στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας. Στη «καβάτζα» βρέθηκαν 298 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 526,4 κιλών.

Έπειτα έγινε συντονισμένη επιχείρηση όπου και συνελήφθη ο 48χρονος ημεδαπός ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και από αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών, ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή τους προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπό την καθοδήγηση του 31χρονου υπηκόου Αλβανίας όπου και αναζητείται.

Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος, το οποίο καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς αλλά κατάφερε να διαφύγει κολυμπώντας στη θάλασσα. Αναζητείται με συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Τα ναρκωτικά που είχε στην κατοχή ου ο 48χρονος ημεδαπός, όπως επίσης και τρία κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.

Keywords
Αναζητήσεις
founta
Τυχαία Θέματα