Έρευνα για τις δράσεις της Τρόικας – Πριν τις ευρωεκλογές το πόρισμα

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπαίνει η δράση της Τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης ευρωπαϊκό όργανο αξιολογεί τους ίδιους τους αξιολογητές και μάλιστα σε δημόσια συζήτηση.

Την Τρίτη ξεκινά η έρευνα της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο

και τις δραστηριότητες της Τρόικας σε τέσσερις χώρες της κρίσης στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν καθηγητές Οικονομικών, ειδικοί εμπειρογνώμονες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην Τρόικα Κλάους Μάζουχ, ενώ το ΔΝΤ αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί στη δημόσια συνεδρίαση.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να κατατεθεί τον Μάιο πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών το οποίο θα καταλήγει εκτός των άλλων στο κατά πόσο υπάρχει ή όχι, δημοκρατική νομιμοποίηση στις αποφάσεις της Τρόικας. Διευκρινίζεται ότι το τελικό πόρισμα δεν θα αποδίδει νομικές ευθύνες για τυχόν «λάθος» χειρισμούς ή μεθοδολογία από την Τρόικα.

Μέλη της αρμόδιας Επιτροπής αναμένονται να μεταβούν στις χώρες που πλήττονται βαθιά από τη οικονομική κρίση, προκειμένου να συνομιλήσουν με με εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών, κυβερνήσεων καθώς και με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα