Γεύσεις Γαλλίας! Συνταγή για ατομικές Κις Λορέν από τη Ντίνα Νικολάου

Ο ορισμός της γαλλικής επιτομής στη γεύση και την απόλαυση, η Κις Λορέν είναι από τα εδέσματα που δεν μπορείς να αντισταθείς. Ιδιαίτερα, όταν φτιάχνεται από τη Ντίνα Νικολάου.

Υλικά

Για τη βάση

1 έτοιμο φύλλο σφολιάταςΛίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας

Για τη γέμιση

200 γραμμ. χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια4 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά½ φλιτζ. φρέσκο γάλα1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος100 γραμμ. τυρί κρέμα150 γραμμ. βραστό χοιρινό ζαμπόν200
γραμμ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη1 κουταλιά της σούπας γλυκό μπούκοβοΛίγο τριμμένο μοσχοκάρυδοΑλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρώς 6 μικρά ατομικά ταρτάκια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη και αφού μετρήσω τη διάμετρο από τα φορμάκια, κόβω το φύλλο σε 6 δισκάκια, λίγο μεγαλύτερα σε διάμετρο.

Τα στρώνω στα φορμάκια, φροντίζοντας να ντύσω καλά και τα τοιχώματα. Τρυπάω τις ζύμες σε διάφορα σημεία, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω τα φορμάκια στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία και εκεί σοτάρω τα κυβάκια της πανσέτας ή του μπέικον, για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αβγά με το γάλα για 2 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με τα αβγά. Προσθέτω την πανσέτα ή το μπέικον, το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζω από το ψυγείο τα φορμάκια, αφαιρώ τη μεμβράνη και μοιράζω εκεί το μείγμα της γέμισης. Σκορπίζω από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήνω για 40 - 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σερβίρω τα ταρτάκια ζεστά ή χλιαρά και, αν θέλω, συνοδεύω με πράσινη σαλάτα εποχής.

The post Γεύσεις Γαλλίας! Συνταγή για ατομικές Κις Λορέν από τη Ντίνα Νικολάου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα