Φουλ επίθεση από Φώφη και Σταύρο. Ερωτηματικά για το Λεβέντη

Με φουλ αντιπολιτευτική τακτική έπαιξαν χθες στη βουλή ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, την ώρα που η κυβερνητικός συνασπισμός γνώρισε τις πρώτες ρωγμές και κατέγραψε δυο απώλειες, αθροίζοντας πλέον 153 βουλευτές. Όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα όλων στρέφονται στα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εναλλακτική στο τραινάκι της εξουσίας, εάν ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ

- ΑΝΕΛ χάσει κι άλλους βουλευτές στις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες.

Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να ξορκίζουν προς το παρόν τα δυο κόμματα, με τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί την κυβέρνηση για αναλγησία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αυτή που με συνοπτικές διαδικασίες πρόκειται να ξεσπιτώσει τον κόσμο.

«Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήσασταν καλοί στο να πουλάτε και τώρα καλύτεροι στο να ξεπουλάτε. Πουλήσατε ψεύτικα λόγια και “πρώτη φορά Αριστερά” και σήμερα ξεπουλάτε την ελπίδα. Πουλήσατε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και ο κόσμος εισπράττει φόρους, εξώσεις και απελπισία. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη που τα δίνει όλα» είπε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Το ίδιο αιχμηρούς τόνους χρησιμοποίησε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη για ψέματα και κλισέ: «Η Ελλάδα είναι όμηρος των κλισέ. Τα περισσότερα εκ των οποίων υπογράφετε εσείς. Κλισέ του αριστερού λαϊκισμού απέναντι στα κλισέ του δεξιού λαϊκισμού. Και με αυτά τα κλισέ θέλατε να κάνετε πολιτική. Όπως το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Εδώ μπορούμε να κάνουμε δύο υποθέσεις. Ή έλεγαν συνειδητά ψέματα οπότε είναι πολιτικοί απατεώνες ή έλεγαν αυτό που νόμιζαν, αυτό που πίστευαν, αυτό που κάποιος τους είπε, αυτό που σκέφθηκαν βλέποντας Λαζόπουλο».

«Κάποιοι από εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα πρέπει να νιώθετε μεγάλη ντροπή, αφού εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα. Η τέχνη να μιλάς και να μην λες τίποτα. Η τέχνη να κυβερνάς και να μην αλλάζεις τίποτα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η αποστροφή του Βασίλη Λεβέντη για «οικουμενική κυβέρνηση» ως μόνη λύσης για έξοδο από την κρίση ήταν πάντως ένα στοιχείο που συζητήθηκε έντονα χθες στα πηγαδάκια της βουλής. Κορυφαία στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι στους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων υπάρχει ως εναλλακτικό μαξιλαράκι σε περίπτωση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καταγράψει νέες απώλειες το επόμενο διάστημα. Και θεωρούν ότι αυτό το σενάριο θα είναι προτιμητέο για τον Αλέξη Τσίπρα, που ούτως ή άλλως έχει αποδείξει ότι προτιμά κυβερντικούς εταίρους σαν τους ΑΝΕΛ, κόμματα δηλαδή που έχουν ισχυρή αρχηγοκεντρική δομή, χωρίς ιεραρχίες και κομματικές φράξιες που θα μπορούσαν να δημιουργούν αντιστάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις.

The post Φουλ επίθεση από Φώφη και Σταύρο. Ερωτηματικά για το Λεβέντη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα