Φορείς της Υγείας σοκάρουν: Οι Έλληνες χάνουμε τρία χρόνια ζωής από τη μείωση φαρμακευτικής δαπάνης

Σε πρωτοφανείς αλλά και εξοργιστικές δηλώσεις προχώρησε χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΦΦΕ, Κωνσταντίνος Φούζης, με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία. «Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γίνει bed and breakfast - μόνο ύπνο και πρωινό, δηλαδή - καθώς φάρμακα δεν έχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φρουζής σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, την ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με σκοπό να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπιστική κρίση που εκτιμούν ότι θα ξεσπάσει αν μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 στα 2 δισ. ευρώ. Ήδη, όπως αποκάλυψε ο κ. Φρούζης, τείνουμε να χάσουμε 3 χρόνια από το προσδόκιμο ζωής μας στην Ελλάδα.

Κόκκινη γραμμή τα 2,25 δισ. ευρώ

Το μήνυμα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Τρόικα ήταν σαφές: Οποιαδήποτε μείωση κάτω των 2,25 δισ. ευρώ (που ίσχυσε έτος) θα οδηγήσει σε ελλείψεις φαρμάκων. Ήδη μάλιστα μετά τις μειώσεις η Ελλάδα βρίσκεται στο 60% του μέσου όρου της κατά κεφαλήν κατανάλωσης στην Ε.Ε.των 27.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών, κ. Δέμος τόνισε πως σε πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες προειδοποίησε ότι η εμμονή στο 1 του ΑΕΠ που τέθηκε αυθαίρετα ως στόχος, δεν μπορεί να ισχύσει σε μια χώρα όπου η οικονομία βουλιάζει... Ο δε πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, παρουσίασε από την δική του πλευρά την εικόνα του μέσου πολίτη και της «σχέσης» του με το φαρμακείο. Υπάρχουν άνθρωποι που είτε μειώνουν τη δοσολογία, είτε διακόπτουν τη θεραπεία τελείως, την ίδια ώρα που πάνω από 1.000 φαρμακεία κινδυνεύουν με λουκέτα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα