Φονική μέσα σε 24 ώρες μια νέα «μυστηριώδης» ασθένεια στη Νιγηρία

Τα φυτοφάρμακα είναι η αιτία που προκρίνουν οι ειδικοί για να εξηγήσουν τη μυστηριώδη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον αιφνίδιο θάνατο 18 ανθρώπων στη νοτιοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Αυτό που υποθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ευθύνονται τα φυτοφάρμακα» για την ασθένεια, εξήγησε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκρέγκορι Χάρτλ.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πώς δηλητηριάσθηκαν οι ασθενείς από τα ζιζανιοκτόνα.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις

που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, όπως ο ιός Έμπολα και ο κίτρινος πυρετός, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από ένα εργαστήριο στη Νιγηρία, διευκρίνισε ο Χαρτλ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα αυτή διαθέτει «πολύ καλά εργαστήρια».

Η ασθένεια αυτή, που εμφανίσθηκε στην αρχή της εβδομάδας, έχει στοιχίσει τη ζωή 18 ανθρώπων στην πόλη Όντε-Ιρέλε της πολιτείας Όντο, στη νοτιοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας Καγιόντε Ακιμάντε την χαρακτήρισε χθες «μυστηριώδη». Τα συμπτώματά της είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

Ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας και άλλων υπηρεσιών μετέβησαν στην Όντε-Ιρέλε στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και να δοθούν απαντήσεις.

«Οι πρώτοι τέσσερις άνθρωποι που μολύνθηκαν από την μυστηριώδη ασθένεια από την Κυριακή ως τη Δευτέρα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες αφότου εκδήλωσαν τα συμπτώματα», επισήμανε ο Ακιμάντε.

The post Φονική μέσα σε 24 ώρες μια νέα «μυστηριώδης» ασθένεια στη Νιγηρία appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
νιγηρια
Τυχαία Θέματα