Καμμια ελπίδα για τον «μελλοθάνατο» Ολάντ: Αν γινόταν τωρα εκλογές, δεν θα περνούσε καν στον δεύτερο γύρο

Σχεδόν δεδομένο θεωρούν οι αναλυτές στη Γαλλία ότι ο νυν πρόεδρος, Φρανσουαά Ολάντ, δεν θα επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της χώρας το 2017 – γιαυτό μάλιστα και ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Γάλλοι ψηφοφόροι παραμένουν δυσαρεστημένοι με την απόδοσή του, κάτι που δημιουργεί αμφιβολίες για τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί. Σύμφωνα με δημοσκόπηση

τςηεφημερίδα Le Figaro, αναφέρεται πως 20% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την προεδρία του Ολάντ, ποσοστό κατά πέντε μονάδες υψηλότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, τρία χρόνια αφότου ανέλαβε την προεδρία, περίπου 79% των Γάλλων λένε πως είναι δυαρεστημένοι με τον πρόεδρο.
Μάλιστα, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα μπορούσε ούτε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Νικολά Σαρκοζί - υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος UMP θα επικρατούσε, η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση και ο Σοσιαλιστής Ολάντ θα ερχόταν τρίτος και καταϊδρωμένος!

Η χειρότερη επίδοση του προέδρου είναι στην οικονομία, καθώς μόνο 14% των Γάλλων ψηφοφόρων λένε πως κάνει καλή δουλειά στον τομέα αυτό.

The post Καμμια ελπίδα για τον «μελλοθάνατο» Ολάντ: Αν γινόταν τωρα εκλογές, δεν θα περνούσε καν στον δεύτερο γύρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
γαλαξιας
Τυχαία Θέματα