Φιλί ζωής, Λίβερπουλ – Άρσεναλ 2-2 [βίντεο]

Ο Σκρτέλ... έσωσε τη Λίβερπουλ με το γκολ που πέτυχε στο 95'. Ευκαιρία να πάρει το ματς στο 99' είχε η Άρσεναλ...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ ήθελαν στο «Άνφιλντ» τη νίκη, με τους «Reds» να καίγονται περισσότερο για τους τρεις βαθμούς λόγω της βαθμολογικής τους θέσης, όχι ότι η Άρσεναλ είχε περιθώριο για απώλειες βαθμών. Ήθελε το «διπλό» για βαθμολογικούς λόγους και για ψυχολογικούς λόγους καθώς πριν από το ματς είχαν μηδέν νίκες σε ντέρμπι. Αυτή τη φορά έφτασαν κοντά στην πηγή, όμως στο

95' η άμυνα συνελήφθη κοιμωμένη, ο Σκρτελ αντιθέτως ήταν ξύπνιος και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια 2-2, όπου έμεινε μέχρι το τέλος, με τους «gunners» να έχουν την τελευταία ευκαιρία στο 99', όμως τόσο το σουτ του Καθόρλα, όσο το σουτ του Μονρεάλ το «έβγαλε» ο Τζόουνς.

Ο Μπρένταν Ρότζερς στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει τον Βενγκέρ παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόουνς και στην άμυνα ο Τουρέ, ο Σκρτελ και ο Σακχό. Πιο μπροστά τους και στα δεξιά ο Χένερσον, αριστερά ο Μάρκοβιτς και στο κέντρο ο Λούκας με τον Τζέραρντ. Στην επίθεση δεξιά ήταν ο Λαλάνα, αριστερά ο Κοουτίνιο και στην κορυφή ο Στέρλινγκ, απόντος του τιμωρημένου, Μάριο Μπαλοτέλι και του τραυματία, Ντάνιελ Στάριτζ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε το 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Στσέζνι. Δεξιά ο Τσέιμπερς, αριστερά ο Γκιμπς και στο κέντρο της άμυνας ο Μερτεζάκερ και ο Ντεμπουσί. Αμυντικός χαφ ο Φλαμινί, με εσωτερικούς χαφ τους Καθόρλα και Τσάμπερλαϊν. Πιο μπροστά και δεξιά ο Γουέλμπεκ, αριστερά ο Σάντσεζ και στην κορυφή ο Ζιρού.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά κάποια τεράστια ευκαιρία στα πρώτα λεπτά δε δημιούργησε. Η Άρσεναλ από την πλευρά της προσπαθούσε να πιέσει την πρώτη πάσα των γηπεδούχων όμως οι «Reds» δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξη τους και κατάφεραν να ξεπεράσουν την πρώτη ζώνη πίεσης των «κανονιέρηδων».

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 35', με τον Γουέλμπεκ να μην μπορεί να κόψει την επίθεση της Λίβερπουλ με το κεφάλι, ο Μάρκοβιτς μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ που επιχείρησε το έδιωξε ο Στσέζνι με το πόδι καθώς είχε κάνει εξαιρετική έξοδο, κόβοντας το οπτικό πεδίο στον Σέρβο.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή της Λίβερπουλ, ήταν δέκα λεπτά μετά όπου κατέληξε στα δίχτυα του Πολωνού κίπερ της Άρσεναλ. Συγκεκριμένα στο 45' ο Κοουτίνιο πήρε την μπάλα, με προσποιήσεις μπήκε μέσα στην περιοχή της Άρσεναλ και με διαγώνιο σουτ της έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Βόιτσεκ Στσέζνι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν τον χρόνο να περάσει και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλέξις Σάντσες κέρδισε το φάουλ, το εκτέλεσε με σέντρα και οι παίκτες της Άρσεναλ έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή του Τζόουνς με τον Ντεμπουσί να την στέλνει στα δίχτυα του νεαρού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και λίγα λεπτά μετά την έναρξή του, ο Ζιρού στην προσπάθειά να πάρει την μπάλα πάτησε στο κεφάλι τον Σκρτελ, χωρίς βέβαια να έχει την πρόθεση, με τον Σλοβάκο να χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες του ιατρικού επιτελείου. Τελικώς μετά από περίπου εννέα λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με τον Σλοβάκο να έχει επίδεσμο στο ξυρισμένο του κεφάλι.

Στο 62' η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει δεύτερο γκολ, η οποία δεν θα έπρεπε να είχε εκδηλωθεί από τον διαιτητή καθώς ο Στέρλινγκ προλαβαίνει μεν τον Στσέζνι όμως κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι, πριν κάνει την σέντρα για τον Τζέραρντ και την στείλει ο αρχηγός της Λίβερπουλ άουτ. Η Άρσεναλ αφού γλίτωσε από τα χειρότερα τρία λεπτά αργότερα βρήκε μια χαραμάδα ανοικτή και πέρασε. Ο Ζιρού συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Καθόρλα, ο Ισπανός γύρισε πάλι στον Ζιρού, με τον Γάλλο φορ να την στέλνει στα δίχτυα και να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «Reds» πήραν τα ηνία του ματς, έχοντας κλείσει την Άρσεναλ στην άμυνα και έχοντας βέβαια ρο συντριπτικό ποσοστό της κατοχής της μπάλας, 63% - 37%, όμως οι «κανονιέρηδες» είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Στσέζνι, ο οποίος μέχρι και το 95' κρατούσε το επίπεδο στου σκορ στο 2-1 υπέρ της Άρσεναλ. Τέσσερα λεπτά όμως πριν εκπνεύσει ο εξτρά χρόνος των καθυστερήσεων, ο Λαλάνα εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα της Άρσεναλ «κόλλησε» και ο Σκρτελ ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα του Στσέζνι που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Δευτερόλεπτα πριν λήξει το ματς οι Λονδρέζοι είχαν διπλή ευκαιρία για το 2-3, όμως ο Τζόουνς αρνήθηκε το γκολ, τόσο στον Καθόρλα, όσο και στον Μονρεάλ.


Liverpool 2 - 2 Arsenal All Goals and Full... από ViralDailyTV

The post Φιλί ζωής, Λίβερπουλ – Άρσεναλ 2-2 [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα