Υπόθεση Χαϊκάλη: Τοπίο στην ομίχλη

Σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές, σύμφωνα με όσα είπαν την Κυριακή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και η συνήγορός του Έλενα Τζούλη.

Υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα ενώ έκαναν λόγο για κωλυσιεργία καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση

πολιτικής αγωγής στην υπόθεση «για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης» και πρόσθεσε ότι «ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα».

Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του Πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της «θα καταθέσω μήνυση για ψευδή καταμήνυση».

Η κα Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρόνητος.

Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία «από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS».

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία λέγοντας:

«Στις 6/12 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο προσήλθαμε στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα».

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού ενημερώθηκαν όπως είπε η κα. Τζούλη αμέσως οι αρχές.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία υποστηρίχθηκε ότι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος».

Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει τον Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά». Μάλιστα ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Ρωτήθηκε ο Χαϊκάλης αλλα δεν έλεγε

Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Έλενας Τζούλη, δικηγόρου του Παύλου Χαϊκάλη και συζύγου του Πάνου Καμμένου, ότι υπήρξε υπόδειξη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ να μην κατονομάσει το «μεσάζοντα» Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που ο κ. Χαϊκάλης κατήγγειλε την απόπειρα εξαγοράς του.

Οι ίδιες πηγές από την εισαγγελία τονίζουν ότι ζήτησαν από τον κ. Χαϊκάλη το όνομα του ανθρώπου που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει γα να υπερψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, όμως ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε ότι θα πει το όνομα όταν έρθει η ώρα.

Ούτε στην αστυνομία είπε το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στην πρώτη του κατάθεση, λένε εισαγγελικές πηγές για τον κ. Χαϊκάλη.

Επισημαίνουν, οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, ότι υπήρξε συζήτηση για το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης αλλά ουδέποτε ειπώθηκε ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό είναι νόμιμο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των κυρίων Καμμένου, Χαϊκάλη και της δικηγόρου τους κυρίας Τζούλη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει. Οπως εξηγούν, το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία βουλευτή και όχι με ποιους μίλησε ο κ. Αποστολόπουλος και αν ειδοποιήθηκε από κάποιους πριν την τρίτη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Χαϊκάλη η οποία τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε.

Μετά το τέλος των συμπληρωματικών καταθέσεων των κυρίων Χαϊκάλη και Καμμένου, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι ο εισαγγελέας Πάνος Παναγιωτόπουλος αναμένεται πολύ σύντομα να προχωρήσει στη σύνταξη πορισματικής αναφοράς επί των καταγγελομένων από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί της προσπάθειας εξαγοράς του.

Με ανάρτησή του στο Twitter το απόγευμα της Κυριακής ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «τελευταία πράξη Ντογιάκου προκειμένου να διαφυλάξει Σταμάτη-Σαμαρά».

Η κατάθεση του Πάνου Καμμένου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Πάνου Καμμένου, στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμένος, ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη, Γ. Αποστολόπουλο.

Ο Πάνος Καμμένος προσήλθε στις 12.30 την Κυριακή στην Εισαγγελεία Εφετών. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ υποστήριξε αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί δυσφορίας του Εφετείου για τη μη προσέλευση του την Κυριακή στις 11.00 πμ, ότι χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ είπε πως ενημέρωσε τον κ. Στάθη ότι δεν ήταν εφικτό να έρθει την Κυριακή καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιο του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελείας, τη Δευτέρα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος όταν είδε τα σημερινά δημοσιεύματα περί δυσφορίας του Εφετείου επικοινώνησε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος του είπε, «τα περί δυσφορίας είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων».

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει την Κυριακή, η έρευνα θα κλείσει.

Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης (καταγραφή των συναντήσεων με τον Γ. Αποστολόπουλο) βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλεια.

Ως εκ τούτου - σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ - «οι διαρροές από την αστυνομία ότι το υλικό είναι μονταρισμένο αποτελούν ψεύδη».

The post Υπόθεση Χαϊκάλη: Τοπίο στην ομίχλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα