Φεστιβάλ Βερολίνου – Πώς το Grand Budapest Hotel εντυπωσίασε στη Μπερλινάλε [βίντεο]

16:41 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Δεν θα μπορούσε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τον κύριο Άντερσον.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, γνωστός ήδη σε εμάς από το «Οικογένεια Τένενμπάουμ», κατάφερε να εντυπωσιάσει με το Grand Budapest Hotel, κερδίζοντας σε σπαρταριστό χιούμορ, μοναδική αισθητική αλλά και εξέχουσες ερμηνείες.

Η ταινία μας ταξιδεύει στην φανταστική Δημοκρατία της Ζουμπρόβκα, όπου βρίσκεται κάπου στις Άλπεις και εμπεριέχει κάποια κοινωνικοπολιτικά κομμάτια της Ανατολικής Ευρώπης. Το κοινό ερωτεύτηκε τον πρωταγωνιστή Γκούσταβ Χ., ο οποίος είναι διαθέτει τη φινέτσα ενός κύριου

της μεσοκεντρικής Ευρώπης, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας επιδέξιος απατεώνας. Ο ίδιος ο Γουές Άντερσον, είχε δηλώσει πως πρόκειται για κάποιον «που δεν θα έμοιαζε ποτέ σε κάποιον άλλο».

Είναι θυρωρός (αν και θα κρατούσε τη θέση του προσωπάρχη) στο εκπληκτικό Grand Budapest Hotel, το οποίο ανήκει στην μυστηριώδη 84χρονη κόμισσα Μαντάμ Σελίν Βιλνέβ Ντεζκόφ, που υποδύεται η Τίλντα Σουάντον.

Όταν πεθαίνει, η κόμισσα κληροδοτεί το ξενοδοχείο στον προσωπάρχη της, ο οποίος μάλιστα υπήρξε και εραστής της. Ο γιος της και ο σατανικός συνεργάτης του Τζόπλινγκ, ρόλοι που ενσαρκώνουν ο Άντριεν Μπρόντι και ο Γουίλεμ Νταφόε αντίστοιχα, τον κατηγορούν ότι την σκότωσε.

Η ταινία δεν περιγράφει μόνο ένα κυνηγητό με επιδέξιο χιούμορ, αλλά ο Άντερσον κατάφερε να περάσει μέσα σε μια ταινία πολλά και διαφορετικά στρώματα ιστορίας (από φασιστική δικτατορία μέχρι κομμουνιστική περίοδο). Ταυτόχρονα τα σκηνικά και τα κοστούμια δίνουν άλλο αέρα στο φιλμ.

Μια ταινία που μόνο και από το τρέιλερ σε προκαλεί να τη δεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα