Έξυπνη και γευστική ιδέα από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για μουσακά με φακές και μελιτζάνα

11:26 4/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Πρόταση που θα ξετρελάνει τόσο εκείνους που νηστεύουν όσο κι αυτούς που αγαπούν τα όσπρια και τα λαχανικά. Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τον πιο «ανατρεπτικό» μουσακά με φακές και μελιτζάνα.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας λάδι1 κρεμμύδι κομμένο4 στικ σέλερυ κομμένα1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη1 κονσέρβα ντομάτες κομμένες250 γραμμ. φακές μεγάλες2 κουταλιές της σούπας σόγια σως1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα900 ml νερό500 γραμμ. μελιτζάνες , σε οριζόντιες φέτεςΑλάτι
& πιπέρι1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την επικάλυψη

500 ml γάλα σόγιας50 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 ζωμός λαχανικώνΠιπέριΜοσχοκάρυδοΚόλιανδρο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλερυ, το σκόρδο, τις ντομάτες με το χυμό τους, τις φακές, τη σόγια σως, την παρμεζάνα, ¼ κουταλάκι πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και το νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας μας και ψήνουμε από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις μαγειρέψουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μικρό ταψί ή σε ατομικά τσέρκια, βάζουμε στον πάτο του λίγο από το μείγμα με τις φακές και από πάνω ένα στρώμα με μελιτζάνες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με το πάνω στρώμα να είναι μελιτζάνες.

Για την επικάλυψη σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά με το αλεύρι, ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε με σύρμα.

Όταν αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο. Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

The post Έξυπνη και γευστική ιδέα από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για μουσακά με φακές και μελιτζάνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα