Γεμάτα δίχτυα σε άδειες εξέδρες

09:27 4/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Σαν σε... προπόνηση στον Ρέντη. Χωρίς κόσμο στις εξέδρες, ο Ολυμπιακός σε ένα ματς αγγαρεία καθάρισε για πλάκα με 4-0 τον υποβιβασμένο Πανθρακικό!

Και επιθετικός πλουραλισμός και τεσσάρα και ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ευχάριστο και εύκολο απόγευμα με τον Πανθρακικό, επικρατώντας με 4-0 στο κεκλεισμένων των Θυρών Καραϊσκάκη.

Δύο γκολ ο Ερνάνι και από ένα οι Πουλίδο και Πάρντο. Πολύ καλός και ο Τσιμίκας και δοκάρι ο Κασάμι. Εκτός από τον πιτσιρικά Τσιμίκα υπήρξε και ο Χουτεσιώτης που προέρχεται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού που κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής έκανε την πρώτη του επίσημη παρουσία με την φανέλα της πρώτης ομάδας.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Σίλβα έκανε το λίφτινγκ του όπως αναμενόταν. Οι 11 του Ολυμπιακού: Καπίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσόρι, Ομάρ, Πουλίδο, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Ερνάνι, Πάρντο και Καμπιάσο. Καπίνο κίπερ, Σιόβας και Μποτία τα δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Τσιμίκας, κέντρο με Ζντιέλαρ και Καμπιάσο, εξτρέμ οι Ερνάνι και Πάρντο, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Πουλίδο.

Έτσι ξεκίνησε ο Πανθρακικός

Από την άλλη οι 11 του Πανθρακικού ήταν: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης, Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπουγαϊδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης και Ίγκορ.

Αθανασιάδης κίπερ, Παπαγεωργίου δεξί μπακ, στόπερ οι Μελίσσης και Μπουγαϊδης και αριστερά ο Ποτουρίδης. Αμυντικά χαφ οι Τσιάρας και Γαβριηλίδης, δεξί εξτρέμ ο Ντιγκινί και αριστερό ο Μπαϊκαρά. Ο Ηλιάδης σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Ίγκορ.

Πρώτο 20λεπτο με πίεση αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις

Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και να προηγηθεί. Το πρώτο 20λεπτο όμως κύλησε δίχως κάποια φάση που να μπορεί να σταθεί κανείς επί της ουσίας. Στο 8' υπήρχε ένα σουτ του Ερνάνι άουτ, στο 14' ένα ακόμα σουτ του ίδιου παίκτη και στο 16' ένα έξυπνο φάουλ από τον Τσόρι λίγο έξω. Μεγάλη φάση δεν υπήρξε όμως για τον Ολυμπιακό.

Στο πολύ... χαλαρό με Ερνάνι, Πουλίδο και Πάρντο!

Από την αρχή του αγώνα ο Ερνάνι έδειχνε... άγριες διαθέσεις και ήταν από τους πιο κινητικούς και επικίνδυνους παίκτες της ομάδας του. Στο 23' απείλησε με προβολή από κοντά μετά από σέντρα του Πάρντο.

Στο 25' ο Πάρντο χτύπησε... καμπανάκι στην αντίπαλη άμυνα με το τετ α τετ που έχασε μετά την εξαιρετική μπαλιά του Καμπιάσο. Και στο 26' ήρθε το γκολ του Πουλίδο.

Μετά από εξαιρετική κούρσα και πλαγιοκόπηση του Ερνάνι, του έβγαλε μπαλιά πάρτο - βάλτο για να σκοράρει με κεφαλιά ο Μεξικανός. Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που πήρε φόρα δεν θα σταματούσε απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο.

Και από την στιγμή που ο Πανθρακικός είχε διπλή πολύ καλή χαμένη προσπάθεια στο 28' τον... τιμώρησε με δύο ακόμα γκολ και παρότι ο Καμπιάσο βγήκε με αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 32'.

Στο 37' η συνεργασία των Πάρντο - Ερνάνι έβγαλε νέα φάση για τον Ολυμπιακό. Στο 39' ήρθε το 2-0.

Όλη η φάση ξεκίνησε από τον πιτσιρικά Τσιμίκα. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, την "έσπασε" την μπάλα στον Πουλίδο και αυτός έβγαλε ωραία ασίστ στον Πάρντο. Ο Κολομβιανός με προβολή από κοντά σκόραρε.

Στο 43' μπόρεσε να σκοράρει και ο Ερνάνι. Μετά από σέντρα του Πάρντο και κεφαλιά του Πουλίδο η μπάλα έφτασε στον άσο του Ολυμπιακού που με σουτάρα "ξετίναξε" τα αντίπαλα δίχτυα. Το α' μέρος έκλεισε στο σκορ 3-0 και ενώ και ο Πάρντο είχε μία ακόμα ευκαιρία για γκολ με φάση στο 45'.

Κοντά στο 4-0 με το... καλημέρα του β' μέρους

Στο 49ο λεπτό είχε ένα σουτ με το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει το 4-0. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το πρέσινγκ και τις φάσεις και ενώ είχε και δοκάρι. Στο 56' ο Πουλίδο ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ποτουρίδη.

Κύριος εκφραστής πάλι των ερυθρόλευκων επιθέσεων ο Ερνάνι. Στο 62'μετά από μπαλιά Τσιμίκα στον Ερνάνι, ο Πορτογάλος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα έξω και ενώ είχε βρεθεί απέναντι στον αντίπαλο κίπερ.

Στο 63' ένα κλέψιμο του Ερνάνι και ένα ωραίο σουτ του υποχρέωσε τον Αθανασιάδη να βγάζει με δυσκολία την μπάλα έξω. Στο 64' ο Κασάμι είχε δοκάρι μετά από σουτ του και ενώ είχε προηγηθεί επέμβαση του Αθανασιάδη.

Στο 65' ο Μπουγαϊδης έκανε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Καπίνο. Στο 66' ένα σουτ του Τσόρι βρήκε κόντρα και ενώ στο 69' ο Πουλίδο είχε νέα χαμένη φάση μετά από γύρισμα του Πάρντο. Στο 74' ο Μουδούρογλου είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά που έβγαλε εξαιρετικά δύσκολα ο Καπίνο. Στο 79' ο Αθανασιάδης είχε ένα χαμένο πλασέ.

Πρώτο ματς για τον κίπερ Χουτεσιώτη

Στο 83' ο Χουτεσιώτης που προέρχεται από την ομάδα Νέων έκανε την πρώτη του επίσημη παρουσία με τον Ολυμπιακό. Μπήκε στην θέση του Καπίνο με τον Μάρκο Σίλβα να επιλέγει να του δώσει την ευκαιρία.

Και γκολ Νο2 ο Ερνάνι και 4-0

Στο 93ο λεπτό ο Σεμπά έβγαλε τρομερή κάθετη στον Ερνάνι που σκόραρε και 2η φορά. Βρέθηκε απέναντι στον κίπερ του Πανθρακικού και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το τελικό σκορ 4-0.

MAN OF THE MATCH: Ο Πουλίδο με τον Ερνάνι. Ο Μεξικανός και σκόραρε και έβγαλε 2 ασίστ στο παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει πως ήταν σε όλες τις φάσεις των γκολ του α' μέρους. Ιδιαίτερα κινητικός, ορεξάτος και άκρως ουσιαστικός. Ο Ερνάνι από την άλλη και ασίστ έβγαλε στο 1-0 και σκόραρε 2 φορές.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Πάρντο με τον Τσιμίκα. Ο Κολομβιανός είχε χαμένες ευκαιρίες ωστόσο και δίχτυα βρήκε και συμμετοχή σε γκολ είχε. Ο πιτσιρικάς από την άλλη κάλυψε πολύ καλά το αριστερό άκρο της άμυνας ενώ από αυτόν ξεκινάει το τέρμα του Πάρντο για το 2-0. Πολύ καλός για ακόμα μία φορά ο Τσιμίκας και ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά. Από τον Πανθρακικό υπήρχε μόνο ο Αθανασιάδης που κράτησε το σκορ σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση πάντα με τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Το ματς θα μπορούσε να πάει ακόμα και στο 6-0 ή και παραπάνω εάν δεν ήταν εκείνος. Μέχρι το 91' είχε καταγράψει 10 αποκρούσεις!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Πανθρακικού και ειδικά τα άκρα του. Δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα ενώ δεν είχε και την ανάλογη ανασταλτική βοήθεια από το κέντρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παπαγεωργίου που έχει χάσει τον Ερνάνι στην φάση του 1-0. Ο Πορτογάλος εξτρέμ τον εκθέτει ανεπανόρθωτα με την ταχύτητά του για να βγάλει την μπαλιά για το γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δίχως σοβαρά προβλήματα η διαιτησία. Ο Φουκάκης και οι βοηθοί του δεν έχουν κάνει σοβαρά και μεγάλα λάθη στο παιχνίδι. Στο 56' ο Πουλίδο ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ποτουρίδη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εύκολα απλά και μέσα σε λίγα λεπτά στο α' μέρος ο Ολυμπιακός πήρε ένα προβάδισμα τριών γκολ με τον Πανθρακικό. Σε ένα ματς που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον οι Πειραιώτες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, είχαν αρκετούς πρωταγωνιστές στο ματς (Ερνάνι, Πουλίδο, Πάρντο και Τσιμίκα), έβγαλαν πολλές τελικές, είχαν δοκάρι και θα μπορούσαν να είχαν βάλει τουλάχιστον τρία γκολ ακόμα. Το τελικό 4-0 είναι απόλυτα δίκαιο. Η ομάδα της Κομοτηνής από την μεριά της επέλεξε να παίξει αρκετά ανοιχτά. Προσπάθησε και είχε ορισμένες φάσεις για να σκοράρει. Στο β' μέρος χάρις στον Αθανασιάδη και τις πολλές και καλές επεμβάσεις του γλίτωσε μία ακόμα πιο βαριά ήττα. Οι ερυθρόλευκοι τώρα έχουν το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ηρακλή στις 6 Απριλίου. Δεδομένα το πρόσημό τους με την ομάδα του Πανθρακικού στο κεκλεισμένων των Θυρών Καραϊσκάκη ήταν θετικό. Για την ιστορία οι τελικές ήταν 24-4!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (83’ Χουτεσιώτης), Ομάρ, Σιόβας, Μποτία (σ.σ. όταν βγήκε ο Τσόρι πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού), Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο (32’ Κασάμι), Ντομίνγκες (68’ Σεμπά), Ερνάνι, Πάρντο και Πουλίδο.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (73’ Ζδράβος-Ρίζος), Μελίσσης, Ηλιάδης (70’ Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης και Ίγκορ (87’ Ψάλτης).

Πηγή: gazzetta.gr

The post Γεμάτα δίχτυα σε άδειες εξέδρες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα