Εξπρές απολύσεις θέλει η Τρόικα – Τρεισήμισι ώρες κράτησε η συνάντησή της με τον Σαμαρά

17:22 4/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση της τρόικας με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλμα στην συζήτηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το μεγάλο αγκάθι της κινητικότητας στο Δημόσιο.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση, δήλωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή. Όπως και να 'χει θα είμαστε έτοιμοι την Δευτέρα. Αυτό που μπορώ νας σας πω είναι ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων πάνω από 15.000». Παρών στη συνάντηση

ήταν και ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος υποστήριξε μετά το τέλος της σύσκεψης ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος».

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ η «μάχη» δίνεται για να πεισθεί η τρόικα ότι οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, π.χ. εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Τη «φόρμουλα» για συνυπολογισμό των μετατάξεων στην κινητικότητα και απολύσεις-εξπρές συζήτησαν σήμερα Μητσοτάκης και τρόικα. Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση να αυξηθούν οι απολύσεις και να μειωθούν οι μετατάξεις, την οποία υπέβαλαν οι δανειστές. Τον συνυπολογισμό των υποχρεωτικών μετατάξεων στην κινητικότητα και τη μείωση του χρόνου κατά τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα να επισπευσθούν οι απολύσεις, προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.

Αυτό σημαίνει ότι προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους το ανώτερο για 12 μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα