Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013 – Ο ρυθμός της πόλης επιστρέφει

07:12 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Ανανεωμένη, ακόμα πιο παθιασμένη, περισσότερο ώριμη και με το βλέμμα στο μέλλον, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει και φέτος, αποφασισμένη να να γεμίσει κάθε γωνία με ήχους και να δώσει ζωή και χρώμα στις Ελληνικές πόλεις.

Ήταν το 1999 όταν η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα έθετε τις βάσεις για να ξεφύγει από την έννοια της «εκδήλωσης» και να μετατραπεί σε θεσμό. Από τότε πέρασαν

αρκετά χρόνια, εκατοντάδες συγκροτήματα πέρασαν από τις μουσικές σκηνές, πολλά πράγματα άλλαξαν, όμως το πάθος για τη μουσική παρέμεινε το ίδιο.

Και ενώ η κρίση έμοιαζε να τα τινάζει όλα στον αέρα, αυτή η ανάγκη να βρεθούν ανάσες και μελωδίες μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα, υπερτερούσε – και θα υπερτερεί. Με αυτό το σκεπτικό (και το όνειρο) η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (ΕΓΜ) επιστρέφει και φέτος. Ήδη πάνω από 15 πόλεις (ανάμεσά τους οι Αθήνα, Αγρίνιο, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλος, Ξάνθη, Κιλκίς, Αμαλιάδα κ.α.) ετοιμάζονται να υποδεχθούν την ΕΓΜ 2013 και να δώσουν ζωή και χρώμα στους δρόμους τους.

Μάλιστα, εκτός από την οργάνωση τοπικών ζωντανών εκδηλώσεων, η ΕΓΜ θα υποστηρίξει την καλλιτεχνική κινητικότητα των μουσικών και των σχημάτων, μέσω των καλλιτεχνικών ανταλλαγών και συμπαραγωγών σε Εθνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε δραστηριότητες που θα προάγουν και θα υποστηρίζουν την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατάρτιση γύρω από τα μουσικά επαγγέλματα. Έτσι, παράλληλα με τις συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν μουσικά εργαστήρια και φόρουμ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ανανεωμένη επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα