Έτοιμος ο «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» – Τα πιθανά ονόματα, τα πρόσωπα και η στρατηγική

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης περιγράφει το νέο εγχείρημα που οικοδομείται δεξιότερα της ΝΔ και αριτερότερα της Χρύσης Αύγης ως «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», μιας και το νέο σχήμα θα έχει τη δομή των συνιστωσών που είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημά του, με κορμό τον ΛΑ.Ο.Σ.

Ήδη, από την κοπή της πίτας του ΛΑ.Ο.Σ.

στο ξενοδοχείο Royal Olympic πριν από μερικές εβδομάδες το KoolNews.gr αποκάλυπτε τις πτυχές του σχεδίου για το νέο κόμμα της Δεξιάς, με κεντρικούς παίχτες τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Τάκη Μπαλτάκο και Νίκο Νικολόπουλο.

Πλέον, μετά τη μεγάλη εκδήλωση του ΛΑ.Ο.Σ. στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, ο νέος σχηματισμός δρομολογείται και σύντομα πρόκειται να έχουμε ανακοινώσεις για το νέο κόμμα που πρόκειται να «γεμίσει» το κενό μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του, έχει απελευθερωθεί μετά τη σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Οι αποφάσεις είναι πλέον ειλημμένες. Στα γραφεία του καναλιού ΑΡΤ στις Τζιτζιφιές, όπου βρίσκεται πλέον το γραφείο του Γιώργου Καρατζαφέρη, στο δικηγορικό γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου και στην έδρα του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου πίσω από το Κάραβελ εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για τη στελέχωση του νέου κόμματος της Δεξιάς. Κατά τις πληροφορίες του KoolNews.gr παίζουν τρία ονόματα για την ονομασία του νέου φορέα: ΕΘΝ.Ο.Σ (Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός), Καθαροί Έλληνες και ΠΑΤ.ΡΙ.Σ (Πατριωτικός Ριζοσπαστικός Συναγερμός), με την οριστική απόφαση να μην έχει ακόμα ληφθεί. Πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ σε κρίσιμο οργανωτικό ρόλο, ρόλο playmaker όπως λέγεται στο εσωτερικό του σχηματισμού, θα έχει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος.

Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι δύο ονόματα που θα ενταχθούν στον σχηματισμό, με τον Βασίλη Καπερνάρο (ΡΙΖΕΣ) να μένει εκτός. Ίδια μοίρα και για τον άλλοτε επικεφαλής του κόμματος Νέα Μέρα Χρήστο Ζώη, ο οποίος μάλλον δεν θέλγεται από τη δομή του νέου κόμματος, ενώ ο Βύρων Πολύδωρας τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει εκ νέου τη λειτουργία της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό και δεν συζητά προεκλογική συνεργασία με τον διαμορφούμενο φορέα. Αντίθετα, στο νέο σχήμα θα περιλαμβάνεται σε κεντρική θέση ο επικεφαλής του λεγόμενου κόμματος των αποστράτων Χρήστος Χρηστίδης, ο οποίος είχε συνεργασία και με τον Τάκη Μπαλτάκο κατά την ίδρυση του κόμματος ΡΙΖΕΣ.

Μια ερώτηση που τίθεται στα επιτελικά στελέχη είναι, αν θα συμπεριληφθούν πρόσωπα, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης. «Μπορεί να έρθει ο καθένας που σέβεται τις καταστατικές αρχές του νέου κόμματος, όπως τις έχουμε θέσει δημόσια, πλην όμως τίθεται ένα ζήτημα για όσους αλλάζουν θέσεις ανάλογα με τον άνεμο», λέει στο KoolNews.gr ένα από τα κεντρικά στελέχη του νέου σχηματισμού. Παράλληλα, οι άνθρωποι που καταστρώνουν τα επιτελικά σχέδια για τη δημιουργία του νέου κόμματος, βρίσκονται σε αναζήτηση ανθρώπων σε περιοχές-κλειδιά, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, η Κρήτη κλπ., μιας και το προηγούμενο διάστημα υπήρξε πλήρης διαρροή στελεχών από τον ΛΑΟΣ είτε προς τους ΑΝΕΛ είτε ακόμα και προς τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα τώρα να αναζητούνται οι άνθρωποι που όχι μόνο θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, αλλά θα τρέξουν και για το κόμμα.

Σε επίπεδο συμβολισμού, πάντως, η ευλογία που έδωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος στο Βελλίδειο στην πίτα του ΛΑ.Ο.Σ. και ευρύτερα στον νέο σχηματισμό αποτελεί την ουσιαστική επισφράγιση πως οι εξελίξεις είναι δρομολογημένες και πως θα πρέπει μάλιστα να αναμένονται και άμεσα. «Κάνουμε σχεδιασμό με τη βασική σκέψη πως σε λιγότερο από έξι μήνες θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις», λέει στο KoolNews.gr ηγετικό στέλεχος του νέου σχήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως θα γίνει μια επιφανειακή προσέγγιση στη στελέχωση του κόμματος, υπό το κράτος του επείγοντος. Το νέο κόμμα θα έχει, σύμφωνα με τα επιτελικά στελέχη του, ηγετικό ρόλο στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο», τον οποίο, όπως καταγγέλλουν, έχουν απεμπολήσει οι ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ρεαλιστικά ένα κενό που ο νέο σχηματισμός θα κληθεί να πληρώσει. «Υπάρχει στρατηγική και υπάρχει γενικώς ηρεμία, ο Καρατζαφέρης έχει μάθει από τα λάθη του», λέει στο KoolNews.gr άνθρωπος που έμεινε μέχρι και σήμερα κοντά στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ και από το περιβάλλον του Τάκη Μπαλτάκου εκφράζεται σιγουριά πως πλέον έχει φτάσει η ώρα για την ίδρυση ενός νέου, καθαρόαιμου δεξιού κόμματος και με ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά, πέραν της πατριωτικής ρητορικής.

The post Έτοιμος ο «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» – Τα πιθανά ονόματα, τα πρόσωπα και η στρατηγική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα