Να ζήσει ο ψήστης – Ο Άκης Πετρετζίκης μας βάζει στο κλίμα με άφθονο τσιτσί

Η τσίκνα και το κρέας έχουν την τιμητική τους σήμερα και ο Άκης Πετρετζίκης μας κόλασε από το πρωί, έχοντας στον πάγκο δυο μεγάλες πιατέλες με απ΄όλα: λουκάνικα, μπριζόλες, πανσέτες, μπιφτέκια και δίνει συμβουλές για ιδανικά συνοδευτικά.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πανσέτα χωρίς κόκαλο σε φέτες πάχους ενός εκατοστού2 κοτόπουλα μικρά ανοιχτά σε πεταλούδα

Για τη μαρινάδα

1 κιλό αλάτι χοντρό75 γρ φρέσκα αρωματικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, τσάιβς, δυόσμος,
βασιλικός, ότι έχετε)ξερά μπαχαρικά (από κόλιανδρο, πιπέρια, μπούκοβο, ή ότι άλλο έχετε και θέλετε)2 - 3 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η μαρινάδα αυτή είναι στεγνή μαρινάδα μιας και δεν περιέχει καθόλου υγρά. Εκτός από τις στεγνές μαρινάδες υπάρχουν και οι υγρές. Χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ.Ανοίγουμε το κοτόπουλο σε πεταλούδα αφαιρώντας τη σπονδυλική του στήλη και το λαιμό. Αφαιρούμε και τις "γιάντες" για να είναι ακόμα πιο πλακουτσωτό. Αν δεν μπορούμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει.Ανακατεύουμε την πανσέτα ή τα κοτόπουλα με τη μαρινάδα και αφήνουμε μέσα τα κρέατα για 30 λεπτά στην περίπτωση της πανσέτας ή για μία ώρα στην περίπτωση του κοτόπουλου.Αφαιρούμε τα κρέατα από τη μαρινάδα, πλένουμε και στεγνώνουμε τα κρέατα. Στην περίπτωση της πανσέτας δεν κάνουμε κάτι άλλο.. και απλά ψήνουμε στο γκριλ. Στην περίπτωση του κοτόπουλου το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ αλλά με ένα πινέλο από καιρό σε καιρό αλείφουμε το κοτόπουλο με ένα μείγμα από μουστάρδα και μέλι.Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί, σαλάτα και διάφορες σάλτσες.
Keywords
Τυχαία Θέματα