Εθνική Νέων: Ήταν πραγματικά “Λιοντάρια”

Η Εθνική ομάδα Νέων, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς κέρδισε την Αγγλία με 2-1 στη παράταση και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στην Ισπανία. 

Ότι δεν κατάφεραν οι “μεγάλοι” πριν από κάτι εβδομάδες στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το πέτυχαν οι “μικροί” και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Euro-U19 στην Εσθονία. Η Εθνική Νέων παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με ψυχή και πάθος, κοιτώντας στα μάτια την Αγγλία, αλλά και πηγαίνοντας κόντρα τόσο στην “εχθρική” διαιτησία, όσο και στη ροή του αγώνα, επικράτησε στην παράταση με 2-1. Και τώρα ετοιμάζεται

να βρει απέναντί της την Ισπανία στον τελικό της 15ης Ιουλίου – και έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς για το χαμένο τίτλο του 2007 (τότε είχαμε ηττηθεί από τους Ίβηρες με 1-0)!

Τα “μωρά” του Κώστα Τσάνα μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν από το 1ο λεπτό αποφασισμένα να κάνουν την έκπληξη κόντρα στους Άγγλους. Και μπορεί να μην είχαν την κατοχή, αλλά είχαν τις ευκαιρίες. Και στο 38’ ο Μπουγαΐδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της Αγγλικής άμυνας, αλλά και την κακή έξοδο του Τζόνστοουν. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, στο 45’ ο διαιτητής Χάνσεν είδε πέναλτι στην επέμβαση του Καπίνο στον Αφόμπε και έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Έλληνα τερματοφύλακα, αφήνοντας με 10 την Εθνική. Ακόμα και εκεί όμως απάντηση υπήρχε: ο Διούδης που έκατσε κάτω από το τέρμα, αν και “κρύος”, απέκρουσε το πέναλτι του Χολ και κράτησε ζωντανό το όνειρο.

Στην επανάληψη όπως ήταν αναμενόμενο η Αγγλία πίεσε, αφού έπαιζε με παίκτη περισσότερο. Και από την ώρα που ο Σταφυλίδης δεν έκανε το 2-0, ο Αφόμπε ισοφάρισε με κεφαλιά. Και ίσως να είχε πάρει και τη νίκη μέχρι το 90΄, αν ο Διούδης δεν έλεγε απανωτά “όχι” στις προσπάθειες των Λιονταριών. Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάμε στη διαδικασία των πέναλτι, ο Λυκογιάννης στο 108’ με λόμπα έκανε το 2-1, στέλνοντας την Εθνική στον τελικό και παίκτες με τεχνικό τιμ στα ουράνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα