Εθνική φαντασίωση: Νίκη στον πόντο με αυτοκαλάθι του Ρούντι

Τις τελευταίες μέρες έχει καλλιεργηθεί ένας μεγάλος μύθος. Ότι η πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί νίκη της Εθνικής επί των μισητών Ισπανών με 30 πόντους διαφορά. Παραμύθια ρίγανη. Αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να θέλει τέτοιο πράγμα να μας τον γνωρίσετε. Ο συγκεκριμένος λογικά θα πιστεύει επίσης ότι μας ψεκάζουν και ότι ο παρουσιαστής του World Party είναι στιλάτος και όχι κλαρινογαμπρός.

Γράφει ο Μάκης Ρηγάτος

Η αλήθεια είναι άλλη και την ξέρουν

όσοι έχουν κάνει μπασκετοκουβέντα μετά τη νίκη της Εθνικής επί του Βελγίου. Ένα είναι το ιδανικό σενάριο για το αυριανό ματς:

1η Περίοδος

Η Εθνική μπαίνει μουδιασμένα στο ματς. Οι Ισπανοί κάνουν ό,τι θέλουν και με 12 πόντους του Ρούντι (6/6 δίποντα και 3/3 φλόπινγκ) και 10 του Γκασόλ προηγούνται 28-6. Ο Φώτης Κατσικάρης παίρνει γρήγορα και τα δυο τάιμ άουτ που δικαιούται και μαζί με τους παίκτες και το Βασιλακόπουλο προσπαθούν να ανεβάσουν την ψυχολογία του ηγέτη της Εθνικής, Ιάκωβου Φιλιππούση.

Ο Ιάκωβος είναι τόσο ξενερωμένος από το κακό ξεκίνημα της ομάδας, που δεν έχει πει ούτε καν την ατάκα σήμα-κατατεθέν του: «Το καλάθι της Εθνικής συνιστά δισεπίλυτο πρόβλημα για τους Ισπανούς».

Στην Ελλάδα η ψυχολογία των οπαδών είναι ακόμα στα ύψη. Οι περισσότεροι βλέπουν ΑΝΤ1και χάρη στην εξαιρετική εικόνα του (τραβηγμένη με κάμερα μέσα από σινεμά) τα μισά καλάθια δεν τα χουν δει με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι χάνουμε με 8 πόντους.

2η Περίοδος

Η Εθνική συνεχίζει στο ίδιο υποτονικό τέμπο. Ο Φώτης Κατσικάρης έχει δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι και τον Μάντζαρη. Δεν γίνεται τίποτα. Οι Ισπανοί ανοίγουν και άλλο την ψαλίδα και δείχνουν να καθαρίζουν το ματς απ’ το 17’, όταν ο Ρούντι φεύγει στον αιφνιδιασμό καρφώνει εντυπωσιακά μπροστά στον Καλάθη, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 30 πόντους.

Αμέσως μετά ο Ρούντι γυρίζει έξαλλος προς τους διαιτητές ζητώντας Nick Καλάθη και φάουλ. Οι διαιτητές του κόβουν τον αέρα δίνοντας τεχνική ποινή στον Παναγιώτη Γιαννάκη (είχε μπουκάρει στο παρκέ για να δείξει στον Καλάθη πώς κάνουν την περίφημη τάπα-καπάκι) ενώ την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Ιωάννου αφήνει ένα δαχτυλίδι δίπλα στον Πρίντεζη (τάμα στον Αη Γιώργη τον Πρίντεζη για να γυρίσει το ματς).

Μετά τη δεύτερη εύστοχη βολή ο Ρούντι γυρίζει στο Μπορούση και του λέει: «Yolo». Ο Γιάννης ακούσει «καρYolo» και τα παίρνει στο κρανίο. Το καρδιτσιώτικο «γιου τόλκιν του μι μαδαφάκερ;» είναι η σπίθα που έψαχνε η Εθνική για να πάρει φωτιά ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Ο Ιάκωβος δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης: «Το παιχνίδι έχει πάρα πολύ χρόνο. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στους 30 πόντους που χάνουμε. Οι Ισπανοί είναι πεισματάρηδες δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης με τρία σερί τρίποντα κάνει το Γιαννάκη να σηκωθεί από τη θέση του και να φωνάξει: «Έτσι, συνεχίστε να σουταίρνετε», ενώ ο Αντετοκούνμπο κατεβάζει δυο φορές το διακόπτη στον Γκασόλ αναγκάζοντας τον Φιλιππούση να γίνει πιο λυρικός από ποτέ: «Επιτρέψτε μου να πω ότι θύμισε Φωτόπουλο, εδώ ο Αντετοκούνμπο. Όχι το Μίμη. Τον άλλον. Το Νίκο. Της ΔΕΗ. Τον συνδικαλιστή. Φωτόπουλος-ΔΕΗ-Διακόπτης. Αφήστε το, δεν ήταν καλό».

3η Περίοδος

Η διαφορά είναι στους 15 πόντους και πέφτει στους 12 μετά από τρίποντο του Σλούκα! Το «Ναιιιιιιιιι ο Σλούκυ Λουκ» του Βαγγέλη Ιωάννου ξυπνάει τον Αναστασίου στην Ελλάδα και τον Σκαριόλο στον πάγκο των Ισπανών, ο οποίος είχε πάθει Στράτο Σεφτελή. Νόμιζε ότι τελείωσε το ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο και είχε αρχίσει το σκάουτινγκ για το επόμενο παιχνίδι. Με το που συνειδητοποιεί ότι ο αγώνας είναι σε εξέλιξη κάνει την κίνηση-ματ. Βάζει και πέμπτο Ισπανό στο παρκέ και η διαφορά ανεβαίνει και πάλι στους 18. Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να τυπώνονται ήδη μπλουζάκια: «Μάντζαρης: Ο Άκης Ζήκος του 2015», ενώ ο Τσίπρας σκέφτεται σοβαρά τη διενέργεια δημοψηφίσματος την Κυριακή των εκλογών με ερώτημα: Να φέρουμε πίσω τον Τρινκιέρι να καυλαντίσουμε λίγο ναι ή όχι;

4η Περίοδος

Στο ξεκίνημα της περιόδου ο Ρούντι με τρίποντο από τα 5.75 (ήταν παρατεταμένο το τρίποντο. Ξεκίνησε από τα 6.75 και ολοκληρώθηκε στα 5.75) φέρνει τη διαφορά στους 21 πόντους. Γυρίζοντας τραβάει το μούσι του Καϊμακόγλου για να δει αν είναι αποκριάτικο, μπροστά στα μάτια του Μπορούση, που ξαναπαίρνει ανάποδες: «Χέι μεν. Γιορ Λέιντι γουάζ νάμπερ 25 ιν Σπαλιάρας σίκρετ». Ο Ρούντι νομίζει ότι ο Σπαλιάρας είναι μάρκα εσωρούχων και ότι ο Μπουρούσης τόλμησε να πει ότι η καλή του φοράει 25 νούμερο σουτιέν και απ’ την τσαντίλα του κάνει δυο φλόπινγκ back to back.

Στο μεταξύ ο «Ναιιιιιι ο Kill Bill» του Βασίλη Ιωάννου έχει πετύχει 3 τρίποντα, 2 ο Άη Γιώργης ο Πρίντεζης και άλλο ένα το «Βελούδινο μούσι», ο Καϊμακόγλου. Η διαφορά μειώνεται στους τρεις, 2 και 15 πριν το φινάλε.

Ο Σκαριόλο παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να ρωτήσει τους παίκτες του τι προτιμούν για βραδινό: «Σούσι ή καγιανά;» ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης φτάνει μέχρι τον πάγκο του Κατσικάρη για να πει στον Μάντζαρη «Δεν πειράζει Βαγγέλη. Άμυνα τώρα». Ο Μάντζαρης του απαντάει διακριτικά «Μα δεν έχω παίξει καθόλου κόουτς» για να του ανταπαντήσει ο «Δράκος»: «Δεν πειράζει Βαγγέλη. Και ο Βουρτζούμης δεν έπαιζε δευτερόλεπτο στον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος αυτός έκοβε τα διχτάκια. Άμυνα τώρα».

Ο Κατσικάρης σχεδιάζει την επίθεση της Εθνικής. Ο Σπανούλης βγαίνει από το σκριν του Κουφού και με τρίποντο από το σπίτι του ισοφαρίζει. Στο περιοδικό «Hi» βγάζουν ήδη το πρωτοσέλιδο της εβδομάδας: «Έγκυος ξανά η Ολυμπία Χοψονίδου». Στα 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γκασόλ κερδίζει δυο βολές. Το install replay επιβεβαιώνει τους διαιτητές. Δυο τρίχες από το μούσι του Καϊμακόγλου συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με το χέρι του Γκασόλ.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης αρχίζει το «ήρθε μια γριά στην πόλη και έφερε το χάσι χάσι Παναγία μου να χάσει» και ο Ισπανός χάνει τη μία βολή. Η Εθνική βρίσκεται έναν πόντο πίσω 80-79 έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Σπανούλης αδειάζει τρεις Ισπανούς και δίνει στον Άη Γιώργη τον Πρίντεζη που κάνει το πεταχτάρι στα 2 δευτερόλεπτα.

Η μπάλα χτυπάει στη στεφάνη, όμως ο Ρούντι που σηκώθηκε για να ζητήσει φάουλ, πέφτοντας την ακουμπάει και τη σπρώχνει στο καλάθι. Μια φωνή από το υπερπέραν ακούγεται : «Το βαλε, το βαλε. Χιτσκοκικό, γραγκινιολικό φινάλε». 81-80 τελικό. Το ματς τελειώνει οι παίκτες φιλιούνται αγκαλιάζονται, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης τρέχει να τους προλάβει: «Μη σουταίρνετε. Άμυνααααα». Το σήμα του ΑΝΤ1 πέφτει, αλλά ο Ιάκωβος Φιλιππούσης κλέβει εικόνα από το myp2p και η ποιότητά της βελτιώνεται άμεσα φτάνοντας σε ανάλυση τα 480p. Νικήσαμε.

The post Εθνική φαντασίωση: Νίκη στον πόντο με αυτοκαλάθι του Ρούντι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα