Επίθεση ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική: Ετοιμάζεται για Βατερλό ο Τσίπρας

Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στα ΜΜΕ την απάντησή του για την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα υποβρύχια και την πώληση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Με πανηγυρικούς τόνους αντιμετωπίζει – τουλάχιστον δημοσίως – το ΠΑΣΟΚ

την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια. Στην δέκα (10!) σελίδων ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη περιγράφονται οι διαδικασίες που ακολούθησε ο Ευ. Βενιζέλος αλλά ταυτόχρονα διατυπώνονται και απειλές προς την ηγεσία της Κουμουνδούρου, ότι η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ στον κ. Τσίπρα.

Ταυτόχρονα διατυπώνονται ευθείες βολές κατά της ηθικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τίθεται πλέον- εξ αντικειμένου τουλάχιστον - ζήτημα εξυπηρετήσης -από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του- συγκεκριμένων συμφερόντων που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ότι η υπόθεση αυτή συνιστά για τον Ευ. Βενιζέλο ζήτημα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης και για το σκοπό αυτό επιστρατεύονται όλα τα μέσα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αντιστρέψει τις κατηγορίες, αποσείοντας αφ’ ενός από πάνω του τις αιτιάσεις για ύποπτη εμπλοκή του στο θέμα των υποβρυζίων, στοχοποιώντας αφ’ ετέρου τον Αλέξη Τσίπρα (και άλλους από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) τους οποίους καταγγέλλει ως εκπρόσωπους επιχειρηματικών συμφερόντων. Στελέχη της Χ. Τρικούπη δεν διευκρίνιζαν αν ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτά τς συμφέροντα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία της συζήτησης στη Βουλή. Ωστόσο, τα ίδια στελέχη εκτιμούσαν πως «με τις γενικόλογες αναφορές που περιέχει η πρόταση Τσίπρα, όχι μόνο δεν προκύπτει ενοχή Βενιζέλου, τουναντίον εκτίθεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ». Ταυτόχρονα, σημείωναν ότι με την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριλάβει στην πρόταση όλες τις ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας από το 1998 και εντεύθεν (άρα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) «το μόνο που κάνει ο Τσίπρας είναι να συσπειρώνει την συγκυβέρνηση».

«Ξεκίνησε ως προσωπική μονομαχία Τσίπρα-Βενιζέλου και ο Αλέξης θα εκτεθεί» έλεγε προς το Koolnews στέλεχος κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προεξοφλώντας ότι «θα φανεί ότι ο… άμεμπτος Τσίπρας, έχει σχέση με συμφέροντα». Πάντως από την Κουμουνδούρου εκτιμούσαν ότι «κάθε τέτοια κίνηση, μπορεί να προσφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ αναπάντεχα πολιτικά οφέλη» θυμίζοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε πρόσφατα και οδήγησε στην διαγραφή της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, η οποία την υπερψήφισε.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα