Επιστρέφουν οι απόγονοι των Ναζί για τα πετρέλαια του Ιονίου!

Το σημερινό κρίσιμο Eurogroup και η αναμονή έγκρισης της επόμενης δόσηςείναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στις εφημερίδες.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συμφωνία για τα επόμενα βήματα».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις, σήμερα στο Eurogroup και την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς και οι αναγκαίες αλλαγές οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποδοτικότερη λειτουργία και τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος, βρέθηκαν χθες στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο διαδοχικών συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά,

αρχικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη συνέχεια με τον Φώτη Κουβέλη».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πως θα επιστραφούν οι μισθοί στο… κράτος!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «έως και σε 12 ισόποσες δόσεις θα παρακρατηθούν οι αναδρομικές περικοπές των ειδικών μισθολογίων προς δόξαν του Μνημονίου 3. Από την αρχή της επόμενης χρονιάς και ως την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα παρακρατηθούν και θα επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που προκύπτουν από την αναδρομική (1η Αυγούστου εφέτος) μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια».

ΕΘΝΟΣ: «Σε δύο δόσεις η εκταμίευση των 44 δισ.».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ καταλήγει το Eurogroup. Η πρώτη δόση, ύψους 34 δισ., θα καταβληθεί στις 5 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις αρχές Ιανουαρίου. Ορο απαράβατο αποτελεί η τήρηση από την κυβέρνηση όλων των ανειλημμένων υποχρεώσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Επιστρέφουν οι απόγονοι των Ναζί για τα πετρέλαια του Ιονίου!».

Η εφημερίδα επισημαίνει την » αναφορά του Γερμανού ερευνητή δρ. Λούντβιγκ Λόκζυ, από την δεκαετία του 1930, που αναφέρεται στην ύπαρξη πλούσιων πηγών πετρελαίου στην Ζάκυνθο!!!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συμφωνία ανάσα για δάνεια, κάρτες, «Τειρεσία»».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η ρύθμιση αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αμειβομένους με μπλοκάκι. Τα κριτήρια και η διαδικασία για μείωση των δόσεων των στεγαστικών στο 30% του μηνιαίου εισοδήματος για 4 χρόνια. Μηδενικές δόσεις για 4 χρόνια για ανέργους, πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες. Πώς μπορούν να ενταχθούν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες».

ΕΣΤΙΑ: «Οι δανειστές μας προ 80 ετών».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «παραθέτουμε και σήμερα αποσπάσματα από το κύριο άρθρο της «Εστίας» προ 80 ετών, το οποίο ανατυπώνεται αυτούσιο στην τελευταία σελίδα. Την 20η Νοεμβρίου 1932, υπό τον τίτλο «Η τιμία πολιτική», η «Εστία» καλούσε την -βραχύβιο, όπως απεδείχθη- Κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη που είχε αναδειχθή μετά την καταψήφιση του Ελευθερίου Βενιζέλου, να αποκαταστήση την αξιοπιστία της Ελλάδος έναντι των δανειστών της. Οι ομοιότητες με το σήμερα είναι συγκλονιστικές».

Η ΑΥΓΗ: «Φορτώνουν τη χρεωκοπία στους πολίτες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ρήτρες αυτόματης συμπλήρωσης των μέτρων εις βάρος των γνωστών αχθοφόρων και των δημόσιων αγαθών, όπως η Υγεία και η Παιδεία, περιλαμβάνουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες ανακοίνωσε η κ

Keywords
Τυχαία Θέματα