Επική πρόκριση της Ελλάδας: 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και φύγαμε για τους «16» [Βίντεο]

Η Εθνική Ελλάδος έχει γεννηθεί για τα δύσκολα. Στον «τελικό» απέδειξαν ότι είναι μέσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου και δεν είναι υπερβολή. Η Ελλάδα κέρδισε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα.

Έτσι παρατάχθηκαν:

Ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέβας και στο κέντρο της άμυνας

ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Μανιάτης πιο μπροστά ο Καραγκούνης με τον Κονέ, Στην επίθεση, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και ο Σαμαράς στην κορυφή.

Για την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Μπαρί στον «άσσο», δεξιά ο Οριέ, αριστερά ο Μποκά και στο κέντρο της άμυνας ο Τουρέ, με τον Μπαμπά. Στα χαφ ο Τιοτέ, ο Ντιέ, ο Τουρέ και στην επίθεση ο Καλού, ο Ζερβίνιο και ο Ντρογκμπά.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές

Η Εθνική Ελλάδος πλην της πίεσης του αγώνα, είχε να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς. Συγκεκριμένα στο 12' ο Παναγιώτης Κονέ αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Σάμαρης, που στην πρώτη του συμμετοχή έμελλε να γίνει ο άνθρωπος του αγώνα. Στο 24' ήταν η σειρά του Καρνέζη να φύγει τραυματίας, με πρόβλημα στην μέση και μπήκε στο ματς, ο Παναγιώτης Γλύκος.

Πίεση ψηλά και 1-0!

Η Εθνική ομάδα πίεσε στην πρώτη πάσα των Αφρικανών, μια φορα, τους οδήγησε στο λάθος και η Εθνική πέτυχε το πρώτο γκολ στην Βραζιλία. Συγκεκριμένα, στο 43' ο Τιοτέ έκανε το λάθος, ο Σάμαρης έπαιξε το ένα - δύο με τον Σαμαρά και ο μέσος του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ.

Τρία δοκάρια...

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την ευκαιρία να σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ, όμως τόσο το σουτ του Χολέμπας, όσο και η βολίδα του «Κάρα» στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και η σέντρα σουτ του Τοροσίδη, κατέληξαν στο οριζόντιο δοκάρι του Μπονί.

Μια κλασική και ισοπαλία

Η Ακτή Ελεφαντοστού στο δεύτερο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας, όμως κλασική ευκαιρία δεν είχε. Για μια φορά ο Μανωλάς έφυγε από το πόστο του, για να πιέσει ψηλά και η Ακτή Ελεφαντοστού, με τον Μπονί στο 73', ισοφάρισε.

Σαμαράς, στο 93'!

Η Εθνική ομάδα έζησε το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις και παρά τον ψυχολογικό πόλεμο του Μπονί, ο Γιώργος Σαμαράς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ελλάδα στους «16»!!!

Η Κολομβία είναι...ελληνική!

Η Ελλάδα δεν ήθελε μόνο τη νίκη, ήθελε να ηττηθεί και η Ιαπωνία. Οι «Σαμουράι» στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά και παρότι δέχθηκαν πρώτοι γκολ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Οι Ιάπωνες είχαν στριμώξει στα...σχοινιά την Κολομβία, όμως δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μέρος. Η Κολομβία όχι μόνο ισορρόπησε τον ρυθμό, αλλά έβαλε και τρία γκολ επιπλέον στους Ιάπωνες και τους «γκρέμισαν» κάθε όνειρο των Ασιατών.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Φώτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα