Είσαι χαρισματικός; Δες ποιο μήνα γεννιούνται οι ταλαντούχοι άνθρωποι

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Έσεξ ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που γεννιούνται μία συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Sports Medicine δείχνει ότι όσα παιδιά γεννιούνται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που γεννήθηκε τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο.

Οι

ερευνητικές δοκιμές έδειξαν επίσης ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί τον Οκτώβριο ήταν πιο δυνατά από όλα τα άλλα παιδιά, εκτός από αυτά που γεννήθηκαν το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η παράδοξη συσχέτιση οφείλεται πιθανών στα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D που παράγεται από την έκθεση στον ήλιο, και οι μητέρες που γεννάνε τότε έχουν εκτεθεί περισσότερο από εκείνες που ήταν έγκυες κατά την διάρκεια του χειμώνα. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, οι ερευνητές μελέτησαν 8.000 παιδιά και κατέγραψαν πληροφορίες για τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα