Επιασαν τζόκερ οι οικοπεδούχοι στην Αμφίπολη – Στα 10.000 ευρώ το στρέμμα και… ανεβαίνει!

Οι αρχαίοι Ελληνες εξασφάλισαν την εσαεί ανάδειξη της χώρας σε τουριστική attraction, δεν είναι όμως μόνο τα δημόσια ταμεία κερδισμένα από τα καλλιτεχνικά αριστουργήματα τους καθώς μιλάμε πλέον και για τη συμβολή τους στον ατομικό πλουτισμό των… απογόνων τους.

Ισως ακούγεται λίγο υπερβολική η λέξη πλουτισμός, τη θέτουμε ωστόσο στην κρίση σας συνοδεία του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «amfipolinews.blogspot.gr», που αναφέρει ότι οι τιμές των αγροτεμαχίων στην ευρύτερη περιοχή του Τύμβου Καστά έχουν – το λιγότερο - 20πλασιαστεί!

Συγκεκριμένα,

η τιμή του στρέμματος σε χωράφια και οικόπεδα πλησίον του Μαυσωλείου κυμαίνονταν από 300 έως 500 ευρώ και τώρα «αγγίζει» τα 10.000 ευρώ, όπως προκύπτει από την έναρξη της αγοραστικής κίνησης στην περιοχή της Μεσολακκιάς και της Αμφίπολης! Ουδείς πάντως είναι διατεθειμένος να πουλήσει έστω και ένα τετραγωνικό κομμάτι γης όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, άπαντες οι οικοπεδούχοι περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής σκαπάνης, προσβλέποντας φυσικά σε ακόμα μεγαλύτερα οφέλη.

Αυτό βέβαια ακυρώνει τα σχέδια μεσιτών και… αετονύχηδων, που σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» είχαν αρχίσει να βολιδοσκοπούν την αγορά οικοπέδων στην περιοχή, ελπίζοντας να προλάβουν τις εξελίξεις αγοράζοντας μεταξωτές κορδέλες για… φύκια.

The post Επιασαν τζόκερ οι οικοπεδούχοι στην Αμφίπολη – Στα 10.000 ευρώ το στρέμμα και… ανεβαίνει! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα