Επέστρεψε στις νίκες, Πλατανιάς Χανίων – Νίκη Βόλου 3-1

Ο Πλατανιάς Χανίων επέστρεψε στα γκολ και τις νίκες μετά από έξι αγώνες κόντρα στη Νίκη Βόλου, που έκανε ένα ευχάριστο... διάλειμμα με τη νίκη κόντρα στην Καλλονή και επέστρεψε με την σειρά της στις ήττες. Κομβικό σημείο στο ματς η αποβολή του Ταΐρη, ο οποίος ανέτρεψε τον Τόρες μόλις στο 5° λεπτό...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η εικόνα του ματς

Ο Πλατανιάς ήταν πολύ καλύτερος στο ματς, βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο Ταΐρης που πήγε στα αποδυτήρια 85 λεπτά νωρίτερα από τους 21

άλλους ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε μετά την ανατροπή στον Τόρες. Ο Νικλητσιώτης θυσιάστηκε από τον Τζαναβάρα και ο Πλατανιάς βρήκε διαδρόμους.

Μπορεί να μην άνοιξε το σκορ με το πέναλτι, αλλά το έκανε λίγη ώρα αργότερα και τότε το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Συνέχισε να πιέζει και πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτο ημιχρόνου από τον διαιτητή Θάνο, βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ζιλβάν, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με διαφορά δύο τερμάτων.

Το έργο της Νίκης Βόλου ήταν πολύ δύσκολο στο δεύτερο ημίχρονο κι έγινε ακόμα δυσκολότερο όταν ο Ζιλβάν σκόραρε και πάλι στο 53'. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Σκουρτάι.

H ανάλυση του ματς

Οι ενδεκάδες και το σύστημα των ομάδων

Με 4-4-2 παρατάχθηκε στα Περιβόλια ο γηπεδούχος Πλατανιάς Χανίων. Κάτω από τα δοκάρια ο Ολίμπα. Δεξιά ο Κουλιμπαλί, αριστερά ο Ζαραδούκας και στο κέντρο της άμυνας ο Μπανάνα και ο Ιτούα. Κεντρικά χαφ οι Τετέ και Μαχαμάτ. Δεξιά ο Τσουράκης, αριστερά ο Γκόμεζ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης και ο Τόρες.

Η Νίκη Βόλου και ο τεχνικός της, Παναγιώτης Τζαναβάρας, παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Ταΐρης. Δεξιά ο Μαρινάκης, αριστερά ο Καρασαλίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Μαχελής με τον Ίβενς. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων ο Κες και ο Κοτσαρίδης. Πιο μπροστά και δεξιά ο Νικλητσιώτης, αριστερά Μουζακίτης και πίσω από τον Σκουρτάι ο Ροζέριο.

Ξεκίνημα με αποβολή, πέναλτι και... γκολ!

Τόσο ο Πλατανιάς Χανίων όσο και η Νίκη Βόλου ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι Χανιώτες είχαν να σκοράρουν και να νικήσουν για έξι αγώνες, ενώ από την άλλη η ομάδα του Νομού Μαγνησίας μπορεί να κέρδισε την Καλλονή την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά μένει ακόμα στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Συν τοις άλλοις στο στρατόπεδο της Νίκης επικρατεί ένα χάος μετά την δήλωση του «ισχυρού» άνδρα της Νίκης Βόλου να αποχωρήσει από την ομάδα και το διπλό στα Χανιά το έκανε ακόμα πιο επιτακτικό.

Το παιχνίδι, ωστόσο, δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς για τους «μπλε» καθώς στο 5' ο Τόρες μπήκε στην περιοχή, ο Ταΐρης τον ανέτρεψε, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Δημήτρης Θάνος, υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου. Ο Τζαναβάρας απέσυρε από το ματς τον Νικλητσιώτη και έβαλε στη θέση του τον αναπληρωματικό κίπερ, Δήμιζα. Ο Ναζλίδης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Δήμιζας απέκρουσε. Το γκολ ήρθε επτά λεπτά αργότερα με τον Ναζλίδη αυτή τη φορά να σημαδεύει σωστά και να ανοίγει το σκορ.

Υπεροχή του Πλατανιά και 2-0

Σε όλο το πρώτο μέρος η Νίκη Βόλου είχε μόλις ένα σουτ, αλλά τίποτα σημαντικό. Ο Πλατανιάς Χανίων, έχοντας αριθμητική υπεροχή στο ματς και με τον Τσουράκη από τα δεξιά και με σέντρες προσπάθησε να φτάσει στο 2-0. Το δέυτερο γκολ ήρθε δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος. Στο 45΄ο Ζιλβάν εκτέλεσε το φάουλ ο Δημίζας μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και οι Χανιώτες έβαλαν γερές βάσεις για το τρίποντο.

Δυνατά και στο δεύτερο, το γκολ της τιμής η Νίκη

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε δυναμικά και το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας βέβαια αποκομίσει από πρώτο μέρος το ισχυρό προβάδισμα του 2-0 και έπαιζε πιο ελεύθερα, κόντρα στη Νίκη Βόλου του αριθμητικού μειονεκτήματος. Στο 53' ο Πλατανιάς «σφράγισε» τη νίκη με το σουτ του Ζιλβάν. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο ματς ήταν να βάλουν το γκολ της τιμής με τον Σκουρτάι στο 73'.

The post Επέστρεψε στις νίκες, Πλατανιάς Χανίων – Νίκη Βόλου 3-1 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα