Επανέρχεται το Briefing στη ΝΔ- Σκληρή απάντηση στον Τσίπρα με…αέρα Κύπρου

Επανέρχεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, το briefing των πολιτικών συντακτών που καλύπτουν το γαλάζιο ρεπορτάζ υπό τον νέο εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια, στην οποία έχει αποδυθεί η ΝΔ, προκειμένου να θέτει τη δική της πολιτική ατζέντα επί καθημερινής βάσης, αλλά και να ομογενοποιήσει το επικοινωνιακό μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμα και αυτή την εβδομάδα, ενώ, αν δεν καταστεί εφικτό, το πρώτο briefing

θα λάβει σίγουρα χώρα την επόμενη εβδομάδα. Η δομή της ενημέρωσης, η οποία θα λαμβάνει κατά τεκμήριο χώρα κατά πάσα πιθανότητα κάθε Πέμπτη πρωί, αλλά και όποτε απαιτείται βάσει επικαιρότητας, θα περιλαμβάνει μια εισαγωγική τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, η οποία μάλλον θα καταγράφεται και on camera, ενώ στη συνέχεια οι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται στο πλαίσιο επίσημης ενημέρωσης τόσο για τη στάση της ΝΔ στα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας όσο και για τυχόν εσωκομματικά θέματα που ανακύπτουν.

Το μοντέλο του briefing αποτελούσε επιθυμία του κ. Κουμουτσάκου, ενώ συζητήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εκφράστηκε θετικά για την εν λόγω πρόταση. Είναι άλλωστε στόχος του κ. Μητσοτάκη η ΝΔ να εμφανίσει ομογενοποιημένη επικοινωνιακή εικόνα, όπως άλλωστε γινόταν και από την εποχή που κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής, υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Άλλωστε, ένα από τα βασικά προβλήματα στη Συγγρού εντοπίζεται στην επικοινωνιακή πολιτική, με τους γαλάζιους επιτελείς να επιθυμούν να μπουν πιο δυναμικά στη χάραξη της ατζέντας της καθημερινότητας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που στη ΝΔ επέμειναν σε ζητήματα, όπως αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη ή της φαρμακερής ατάκας του κ. Σόιμπλε στο Νταβός, μιας και η κυβέρνηση επιχείρησε να τα υποβαθμίσει.

Πανικό διαβλέπει στις κινήσεις Τσίπρα η ΝΔ

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε σε ύβρεις», ήταν η απάντηση της ΝΔ στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Τάε Κβο Ντο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου της αριστερής κυβέρνησης.

"Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων. Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση" σχολίασε χαρακτηριστικά η ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι "αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο. Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία. Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη».

Στην Κύπρο, ως είθισται, η πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη στο εξωτερικό

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Χθες, Κυριακή, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, ενώ είχε και επαφή με φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας, στις 8:30, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και θα ακολουθήσει περιήγηση στο οδόφραγμα Λήδρας και επίσκεψη στην Εκκλησία Φανερωμένης. Στις 9:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στις 12:30 ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια, στις 13:30, θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και στις 15:45 την ΕΛΔΥΚ.

The post Επανέρχεται το Briefing στη ΝΔ- Σκληρή απάντηση στον Τσίπρα με…αέρα Κύπρου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα