Έντονη ενόχληση στη ΝΔ για τη στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό – «Καμπανάκι» Μπακογιάννη

Έντονη είναι η ενόχληση της ΝΔ για τη στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό και γι’ αυτό το λόγο κλήθηκε εσπευσμένως στη Συγγρού η Αυστριακή πρέσβης για συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια, πάνω από τη Συγγρού πυκνώνουν και τα σύννεφα για τις γενικότερες εξελίξεις στο προσφυγικό, κάτι που επεσήμανε με δηλώσεις της και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η ΝΔ θέλει να εκφράσει τον τεράστιο προβληματισμό της για την κατάσταση που διαμορφώνεται

στο προσφυγικό», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ σημείωσε ότι πληροφορίες αναγραφόμενες στον Τύπο μιλούν για πιθανή αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε σχέση με τα συμφωνηθέντα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ. «Ταυτόχρονα χώρες όπως η Αυστρία προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες, απαράδεκτες κατά την άποψη μας», πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη και κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί πλήρως και άμεσα με το θέμα σε όλα τα επίπεδα «ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα σε τέσσερις ημέρες από σήμερα μπροστά σε ένα πρόβλημα που αριθμητικά, πολιτικά και κοινωνικά, θα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει».

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Αυστριακή Πρέσβη Αντρέα Ίκιτς-Μπεμ συμμετείχε και η συντονίστρια της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και, όπως αναμενόταν, το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Σύμφωνα με γαλάζιους κύκλους, η ΝΔ εκτιμά πως η στάση της Αυστρίας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμπεφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής και πως, επί της ουσίας, η κίνηση της Αυστρίας ερμηνεύεται από τη ΝΔ ως μονομερής ενέργεια. Μάλιστα, οι ίδιοι γαλάζιοι κύκλοι υπενθύμιζαν τη στάση του κ. Μητσοτάκη και στη Σύνοδο Κορυφης του ΕΛΚ, όταν και είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο Ράινχολντ Μιτερλένερ επί του συγκεκριμένου ζητήματος και τόνιζαν πως η στάση της Αυστρίας συνιστά επί της ουσίας ανατροπή στην πράξη όσων έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο κορυφής.

The post Έντονη ενόχληση στη ΝΔ για τη στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό – «Καμπανάκι» Μπακογιάννη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα