Εντολή Σαμαρά: Δεν πανηγυρίζουμε για το πλεόνασμα

Χαμηλούς τόνους υιοθετεί η κυβέρνηση με αφορμή τη σημερινή πιστοποίηση από τη Eurostat της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, καθώς η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μην υιοθετηθεί η τακτική των πανηγυρισμών.

Η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι χωρίς αμφιβολία μια θετική οικονομική εξέλιξη, στην κυβέρνηση όμως γνωρίζουν πως η άμετρη προβολή του μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Γι’ αυτό το λόγο, το αφήγημα που θα επικρατήσει θα δίνει έμφαση στις θυσίες του λαού

και παράλληλα θα δίνεται το μήνυμα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς η Ελλάδα έχει αρκετό δρόμο μπροστά της.

Υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη έχουν λάβει την οδηγία να επικαλεστούν το πλεόνασμα ως το πιο απτό δείγμα μεταστροφής της πορείας της ελληνικής οικονομίας, καλούνται όμως να κάνουν λελογισμένη και μετριοπαθή χρήση του επιχειρήματος αυτού, μιας και σε εξέλιξη βρίσκεται μια έντονα πολωμένη προεκλογική περίοδος.

Άλλωστε, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σημειώνουν σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές τοποθετήσεις τους πως η πορεία της ανάκαμψης θα είναι αντίστοιχη με την πορεία της κατάρρευσης: πρώτα θα βελτιωθούν οι δείκτες και στη συνέχεια θα περάσει αυτή η βελτίωση στην πραγματική οικονομία.

Το σύνθημα για επικοινωνιακή αντεπίθεση θα δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέσα από τις ομιλίες που θα κάνει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο περιοδειών του για τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρούν πως έχουν μια σημαντική ευκαιρία να συνδυάσουν το πέρασμα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα-όπως την αναφέρουν-με τη σύγχυση που επικρατεί και πάλι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις οικονομικές θέσεις του κόμματος και την ύπαρξη plan b για το νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα