Ένταση στο ΠΑΣΟΚ με τους ελεύθερους Χρυσαυγίτες – Θεωρούν φιάσκο την υπόθεση

Την παγωμάρα από την μη προφυλάκιση τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής διαδέχθηκε η ένταση στο ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου εκφράσθηκαν με διόλου κολακευτικά λόγια για τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και της Δικαιοσύνης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

«ΕΡΤ νούμερο δύο», «λάθος επικοινωνιακή διαχείριση» και «φιάσκο» ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν από στελέχη του

ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Χρυσή Αυγή. Χθες, στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που διεξήχθη υπό τον Ευ. Βενιζέλο, κατεγράφησαν έντονοι διάλογοι μετά την απόφαση των ανακριτών να αποφυλακίσουν τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατούσε χθες στην Χ. Τρικούπη αποτυπώθηκε από τις τοποθετήσεις μελών του οργάνου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρακάλεσε τα μέλη του Π.Σ να μην δημοσιοποιήσουν την δυσφορία τους μέχρι να ολοκληρωθεί η απόφαση

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επανέφερε το θέμα της συνύπαρξης με την ΝΔ του κ. Σαμαρά. Η Τόνια Αντωνίου μίλησε για «στρατηγική αμηχανία» στο ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώ χαρακτήρισε «αδέξιους δεξιούς» τα στελέχη της ΝΔ. Ο Θάνος Μωραίτης υποστήριξε πως «δεν είναι διακριτές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και δεν πιστωνόμαστε τίποτε από την υπόθεση Χρυσής Αυγής». «Θάνο, δεν είναι το θέμα εκεί, σ' αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις δεν μπορούμε να λειτουργούμε με μικροκομματικά συμφέροντα» αντέτεινε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ψυχραιμία συνέστησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λειτουργήσει υπό την πίεση των γεγονότων αλλά να περιμένει να υπάρξει μία κατάληξη ». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της νεολαίας του κόμματος Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας πως το Σάββατο με τις συλλήψεις ήταν διάχυτη η αίσθηση του «οπαδισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα