Ένας πρώην άνθρωπος του Στουρνάρα για διάδοχος της Σαββαϊδου;

Ο καιρός γαρ εγγύς, όπως πληροφορούμαι για την ανακοίνωση του διαδόχου της Κατερίνας Σαββαϊδου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς παρατράβηξε το αστείο με το κενό στη θέση της, πολλώ δε μάλλον στην πιο κρίσιμη ίσως γενική γραμματεία για την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Οι αιτήσεις δεν ήταν πολλές, δεν ξεπέρασαν τις 50 και γιατί άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο; Ηλεκτρική η καρέκλα, λίγα τα λεφτά (κοντά στα 2,5 χιλιάρικα καθαρά), θα σε βρίζουν και οι βουλευτές που δεν θέλουν να παραδεχθούν

πως εσύ απλά εφαρμόζεις με διοικητικές πράξεις αυτά που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Οι κεραίες μου έπιασαν λοιπόν ένα όνομα που ακούγεται εντόνως στο υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες μέρες και «παίζει» για τη διαδοχή της κ. Σαββαϊδου. Δεν ξέρω τι σας λέει το όνομα του Φώτη Κουρμούση, αλλά, αν δεν σας λέει και πολλά, τότε ελάτε να γίνουμε πολλοί.

Έψαξα το όνομά του, ρώτησα και τις πηγές μου στο ΥΠΟΙΚ και μου επιβεβαίωσαν πως ο εν λόγω κύριος έχει καταθέσει αίτηση για την πλήρωση της θέσης της Κατερίνας Σαββαϊδου. Ποιος είναι ο κ. Κουρμούσης;

Γεννηθείς το 1976, είναι ένα από τα στελέχη της νέας γενιάς στην ελληνική διοίκηση και έχει χρηματίσει και σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ. Είναι περιβαλλοντολόγος και έχει χρηματίσει ειδικός σύμβουλος σε αρκετά υπουργεία, όπως στο Ανάπτυξης και στο Περιβάλλοντος, ενώ είναι και ακαδημαϊκός, στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Πάντως, εγώ τον κ. Κουρμούση δεν τον ξέρω από την ακαδημαϊκή του πορεία, αλλά από κάτι φήμες στο τέλος του 2012 που τον ήθελαν, ως μέλος του επιτελείου Στουρνάρα, να στέλνει σημειώματα σε διάφορα άλλα υπουργεία, όπου παρατηρούσε τι έπρεπε να κάνουν στελέχη, υπουργοί και υφυπουργοί βάσει των μνημονιακών συμφωνιών και, αν δεν γινόταν αυτό που έλεγε, πήγαινε και τους κάρφωνε…στην Τρόικα.

Ο ίδιος τότε έλεγε, όπως μου είπε φίλος που τα θυμάται καλά τα παλιά, πως όλα αυτά ήταν κακόβουλες φήμες από συγκεκριμένα κέντρα που «ενοχλούσε». Εγώ, πάντως, που έριξα και ένα τσεκάρισμα στη ΓΓΔΕ, κατάλαβα πως δεν έχει και το καλύτερο όνομα.

Δεν ξέρω, αν εν τέλει ο κ. Κουρμούσης θα πάρει την επίζηλη (λέμε τώρα) θέση, πλην όμως η περιέργεια δεν θα μας μείνει για πολύ ακόμα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να έχουμε την ανακοίνωση. Και, αν είναι ο σεπτός κ. Κουρμούσης, τότε θα έχουμε μεγάλες πλάκες χριστουγεννιάτικα…

The post Ένας πρώην άνθρωπος του Στουρνάρα για διάδοχος της Σαββαϊδου; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα