Μήνυση από τους οροθετικούς για την έλλειψη φαρμάκων στα ελληνικά νοσοκομεία

Κινητοποίηση έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης τα μέλη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ανησυχητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνικά νοσοκομεία με την μεγάλη αστάθεια στην παροχή της αντιρετροϊκής αγωγής ή και έλλειψη ορισμένων φαρμάκων για μέρες.

«Σήμερα προχωρήσαμε σε αυτή την πυροσβεστική πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία φαίνεται να δρομολογείται» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο

Γιώργος Τσιακαλάκης, υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης του Συλλόγου «Θετική Φωνή».

Επισήμανε παράλληλα ότι «η πηγή του προβλήματος είναι ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα αγοράζονται από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων» και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.

Ο κ. Τσιακαλάκης ανέφερε ότι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση, που αποτελεί, όπως είπε, «κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Μήνυση από τους οροθετικούς για την έλλειψη φαρμάκων στα ελληνικά νοσοκομεία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα