«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ για τη δικομματική – Ετοιμάζεται «φλέρτ» Βενιζέλου με Σημίτη

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην Ιπποκράτους μετά την απόφαση να παραμείνει το κόμμα στην κυβέρνηση Σαμαρά με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» να σχεδιάζει αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος συγκαλεί την Πέμπτη την πανελλαδική συνάντηση των στελεχών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», εισηγούμενος την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ. Η

«Αριστερή Πρωτοβουλία» διαθέτει 15 τουλάχιστον μέλη στην 150μελή Κεντρική Επιτροπή, ενώ ήδη έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης. Στην Ιπποκράτους, ωστόσο φαίνονται καθησυχαστικοί καθώς εκτιμούν πως αν οι αντιδράσεις ήταν πιο δυναμικές θα είχαν εκδηλωθεί πιο γρήγορα.

Παράλληλα σύμφωνα με την Real.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται εισηγήσεις να πραγματοποιήσει «άνοιγμα» στον Κώστα Σημίτη και το εκσυγχρονιστικό μπλοκ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις όποιες διαρροές υπάρξουν. Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναθέρμανσης των σχέσεών του με τον πρώην πρωθυπουργό. Ορισμένοι, μάλιστα, υπενθυμίζουν την πρόσφατη ρήση του Κώστα Σημίτη για το «μυαλό» που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται στην ίδια πορεία με τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι εισηγήσεις, πάντως φτάνουν ως και για συνάντηση των δυο ανδρών, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ αμέσως μετά αναμένονται πρωτοβουλίες για γεφύρωση των σχέσεων με στελέχη όπως ο Δημήτρης Ρέππας και ο Χρήστος Παπουτσής που «κοιτούν» προς τα αριστερά.

«Οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα, τώρα που είμαστε στα πάνω μας, γιατί από Σεπτέμβριο ίσως να μην είμαστε σε θέση να αναλάβουμε πρωτοβουλίες» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα