Εκβιαστές, λαθρέμποροι και πλαστογράφοι – 55 επίορκοι υπάλληλοι πληρώνονται ανενόχλητοι

Η ατιμωρησία στο Δημόσιο συνεχίζεται καθώς έγιναν έλεγχοι στο υπουργείο Οικονομικών και εντοπίστηκαν 55 υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα αλλά δεν τους έχει γίνει κάποια πειθαρχική δίωξη.Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντόπισε τους συγκεκριμένους υπαλλήλους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι εφοριακοί και τελωνειακοί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι σοβαρές: εκβίαση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου, πλαστογραφία, απιστία,

απάτη κατ' εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, παράβαση καθήκοντος και η λίστα συνεχίζεται.

Τα στοιχεία για τις παραβάσεις δόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καθώς απαιτείται η διερεύνηση τους. Οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ ανακάλυψαν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,μετά την διαβίβαση των στοιχείων, ζήτησε την πλήρη πειθαρχική διερεύνηση όλων των περιπτώσεων και την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε όσους κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα. Επίσης ζήτησε και την διερεύνησή των λόγων της μη εκκίνησης και της καθυστέρησης της πειθαρχικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα ότι θα ενισχύσει την πειθαρχική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε: «βάζουμε τέρμα σε χρόνιες παθογένειες όπως η ατιμωρησία και η μη εφαρμογή των πειθαρχικών κανόνων και αποδεικνύουμε ότι το σύστημα παρακολούθησης της πειθαρχικής διαδικασίας ενεργοποιήθηκε και ήδη παράγει τα πρώτα του σημαντικά αποτελέσματα».

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ετοίμασε νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπει ότι σε οποιονδήποτε υπάλληλο ασκηθεί ποινική δίωξη, εντός 20 ημερών πρέπει να του ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα