Εκτός στόχων κατά 1,2 δισ. ευρώ δαπάνες και απλήρωτες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης

Απόκλιση της τάξεως του 3,4% , δηλαδή χαμηλότερα κατά 1,2 δισ. ευρώ, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το εννεάμηνο του 2013, σε ότι αφορά το στόχο για τις δαπάνες και τις απλήρωτες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης. Οι στόχοι των φορέων προσδιορίστηκαν με βάση τα μεγέθη του προϋπολογισμού τους και για την υλοποίηση τους ελήφθησαν υπόψη οι δαπάνες του κάθε φορέα και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων σε σχέση με αυτές όπως είχαν διαμορφωθεί την 31-12-2012.

Από υπουργείο σε υπουργείο παρατηρείται διακύμανση επίτευξης των στόχων κυμαίνεται

από υπουργείο σε υπουργείο παρουσιάζοντας θετικές ή αρνητικές αποκλίσεις, ωστόσο η συνολική εικόνα του για την περίοδο Ιανουάριος 2013 - Σεπτέμβρης 2013, εμφανίζει τις συνολικές δαπάνες και τις μεταβολές των απλήρωτων υποχρεώσεων να επιτυγχάνουν τους στόχους.

Σε σύγκριση με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στα αντίστοιχα του εξαμήνου και του τριμήνου, προκύπτει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για δημοσιονομική πειθαρχία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα, η απόκλιση μεταξύ στόχων και πραγματοποιήσεων από 9,9% στο τρίμηνο, διαμορφώθηκε στο 6,8% στο εξάμηνο και στο 3,4% στο εννεάμηνο του 2013.

Από τα πέντε υπουργεία που είχαν παρουσιάσει υπερβάσεις έναντι των στόχων τους στο εξάμηνο, δύο υπουργεία παρουσιάζουν επίτευξη των στόχων τους στο εννεάμηνο (Βουλή των Ελλήνων και υπουργείο Εσωτερικών) ενώ δύο υπουργεία έχουν μειώσει το ποσοστό της απόκλισης τους έναντι των στόχων (Δικαιοσύνης και Οικονομικών). Τα υπόλοιπα υπουργεία που είχαν κινηθεί εντός των στόχων το εξάμηνο, πλην του υπουργείου Εργασίας, διατήρησαν τη θετική πορεία επίτευξης των στόχων και στο εννεάμηνο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα