Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

Ολοένα και αυξάνει η πίεση για άμεση λύση του ελληνικού ζητήματος την Δευτέρα στο Eurgroup. Για αυτόν τον λόγο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προγραμμάτισαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο.

Ολοένα και κορυφώνεται η αγωνία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέραν της εκταμίευσης της δόσης της βοήθειας προς την χώρα μας εκκρεμεί και η συμφωνία

των ηγετών για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό, μία συζήτηση η οποία οδηγεί την διήμερη Σύνοδο Κορυφής σε αποτυχία.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές λόγω της πίεσης για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα στην συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας προγραμματίστηκε άλλο ένα έκτακτο. Αυτό, θα γίνει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

Ορισμένα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν μάλιστα πως το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας τίθεται υπό αμφισβήτηση, λόγω της αύξησης των τιμών των ομολόγων. Επισημαίνεται δε ότι η Ευρωζώνη συζητά το ενδεχόμενο να δώσει η ΕΚΤ το 75% των κερδών από τα ελληνικά ομολόγα.

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους ομολόγους τους προκειμένου να δοθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα και ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, όπως ανέφερε στον Real Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Ο υπουργός Οικονομικών, για παράδειγμα, είχε χθες επαφές με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας, μεταξύ άλλων», είπε ο κ. Κεδίκογλου σημειώνοντας πως οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα