Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks

12:35 2/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Έκτακτη σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να συζητά με τον Νίκο Κοτζιά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά τις αποκαλύψεις του WikilLeaks.

Οι αποκαλύψεις για τη συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου, στην οποία καταγράφονται οι διαθέσεις του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, προκάλεσαν «συναγερμό» στην Αθήνα.

Στον

διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ, που αποκάλυψε το WikiLeaks, Βελκουλέσκου και Τόμσεν, σχεδιάζεται «εκβιασμός» στη Γερμανία για να αποδεχθεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που επιθυμεί του Ταμείου, αλλά και πώς θα πιεστεί η Αθήνα για να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Ταμείου για μέτρα ύψους 2,5% του ΑΕΠ.

Η ελληνική κυβέρνηση υπέστη απόλυτο αιφνιδιασμό από την αποκάλυψη με την πρώτη αντίδραση να είναι οργίλη: “Εάν αληθεύει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της χώρας” έλεγε κυβερνητική πηγή, εκδηλώνοντας την ανησυχία της για την τροπή που λαμβάνει η υπόθεση και ενώ στην Αθήνα υπήρχε αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει περί τα μέσα του μήνα, ειδικά μετά το θετικό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, μέσω του euroworking group χθες από τις Βρυξέλλες.

The post Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα