Έκρηξη στον κινητήρα έριξε το ρωσικό Airbus στη Χερσόνησο του Σινά [βίντεο]

Τέσσερις μέρες μετά από την αεροπορική τραγωδία που βύθισε στο πένθος τη Ρωσία με τους 224 νεκρούς, Αιγύπτιοι ειδικοί ίσως καταφέρουν να ρίξουν φως στο μυστήριο της συντριβής του ρωσικού Airbus.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, μία έκρηξη

στον κινητήρα του Airbus A321 της εταιρίας Κogalymavia είναι η πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου επικαλούνται πληροφορίες από την επιτροπή ειδικών από την Αίγυπτο που διενεργεί έρευνα, αναφέροντας πως οι πληροφορίες από τα «μαύρα κουτιά» δείχνουν έκρηξη στον κινητήρα.

Η πηγή επισημαίνει πως το γεγονός ότι ο κυβερνήτης δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου σημαίνει ότι η έκρηξη ήταν εξαιρετικά σφοδρή και επηρέασε άμεσα και ταυτόχρονα τους κινητήρες.

Οι ερευνητές που ανακτούν τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους, δεν μπορούν να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα αναφορικά με τα τελευταία λόγια των πιλότων, αφού δεν ακούγεται κάτι συγκεκριμένο. Πάντως, οι ήχοι από το πιλοτήριο «δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν και δεν είναι συνηθισμένοι».

«Η έρευνα δεν “δείχνει” καμία σύνδεση με τρομοκράτες μέχρι στιγμής», επισημαίνει το αιγυπτιακό δίκτυο Al-Masry Al-Youm, επικαλούμενο πληροφορίες από την επιτροπή.

Στο μεταξύ, η αιγυπτιακή ιστοσελίδα αναφέρει πως δείγματα από τα συντρίμμια εξετάζονται από ειδικούς για να διαπιστωθεί αν στο αεροσκάφος υπήρχαν ίχνη εκρηκτικών ή αν η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

«Εμείς το ρίξαμε»

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την Τετάρτη πως δεν είναι δική του υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει την ευθύνη για το δυστύχημα και θα δώσει τις αναγκαίες αποδείξεις μόνο αν το θελήσει.

«Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εξηγήσουμε πώς συνετρίβη», δήλωσε μέλος του Ισλαμικού Κράτους που δεν κατονομάζεται σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter.

Η αιγυπτιακή πτέρυγα της οργάνωσης, η Επαρχία του Σινά, ανακοίνωσε το Σάββατο σε λογαριασμούς στο Twitter ότι «προκάλεσε την πτώση» του αεροσκάφους Airbus A321-2000 της ρωσικής εταιρείας τσάρτερ Metrojet, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο.

Το αεροσκάφος κατέπεσε στην έρημο του Σινά, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, αφού διαλύθηκε στον αέρα, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Εκτοτε, γίνονται προσπάθειες να διαπιστωθεί εάν η πτώση του οφείλεται σε ατύχημα ή ήταν αποτέλεσμα έκρηξης βόμβας.

«Πάρτε τα συντρίμμια και ερευνήστε τα, πάρτε τα μαύρα κουτιά σας και αναλύστε τα και πείτε μας ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς σας. Αποδείξτε ότι δεν προκαλέσαμε εμείς την πτώση του και πώς έπεσε στην πραγματικότητα και εμείς θα σας δώσουμε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε τη στιγμή που θα επιλέξουμε», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.

Βίντεο-ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα

Εικόνες που σοκάρουν από τον τόπο μιας ακόμη πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας. Ο τόπος όπου 224 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο. Το βόρειο Σινά έγινε «τάφος» για εκατοντάδες, Ρώσους στην πλειοψηφία τους, τουρίστες που επέστρεφαν από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη.

Το συγκλονιστικό βίντεο έχει τραβηχτεί σχεδόν δυο ώρες μετά τη συντριβή του Airbus της ρωσικής εταιρίας Metrojet, που χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρλ ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, με 217 επιβαίνοντες και επταμελές πλήρωμα.

Από τα συντρίμμια του αεροσκάφους φαίνονται να βγαίνουν ακόμη καπνοί, ενώ άνδρες των αιγυπτιακών αρχών και των σωστικών συνεργείων που έχουν φτάσει στην περιοχή προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας, πριν ξεκινήσει το μακάβριο έργο της ανάσυρσης των σορών των θυμάτων.

The post Έκρηξη στον κινητήρα έριξε το ρωσικό Airbus στη Χερσόνησο του Σινά [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα