Έκρηξη χαράς των επιστημόνων- Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα εκλύει το ηφαίστειο της Σαντορίνης

19:58 1/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου Κολούμπο που βρίσκεται σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στη Σαντορίνη.

Ανακάλυψαν ότι στο γεωθερμικό πεδίο του ηφαιστείου συμβαίνουν σπάνια φαινόμενα που δεν έχουν παρατηρηθεί σε κανένα μέρος του κόσμου έως σήμερα.

Και το κυριότερο...Ότι το ηφαίστειο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης εκλύει αντιμόνιο-

ένα μέταλλο ιδιαίτερης αξίας αλλά και χρυσάφι!

«Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο», λέει στα ΝΕΑ ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Στέφανος Κίλιας.

«Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!) Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία».

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους επιστήμονες επίσης ότι στον πυθμένα του ηφαιστείου, μέχρι και 10 μ. ψηλότερα από αυτόν, δεν υπήρχε ίχνος ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα