MotoGP Grand Prix Βρετανίας 2013: Το τέλος της κυριαρχίας;

17:44 1/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο J. Lorenzo κέρδισε, τον M. Marquez σε έναν επικό αγώνα στην πίστα του Silverstone. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο D.Pedrosa.

O Jorge Lorenzo (Yamaha) νίκησε τον Marc Marquez (Honda) σε ένα εκπληκτικό Βρετανικό Grand Prix το οποίο κρίθηκε μόλις στην τελευταία στροφή.

Ο Dani Pedrosa (Yamaha) τερμάτισε

τρίτος , με τον Valentino Rossi (Yamaha) να κλέβει την τέταρτη θέση στον τελευταίο γύρο από τον Alvaro Bautista (Gresini Honda). Ο αγαπημένος των θεατών Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) μπόρεσε να τερματίσει μόλις έβδομος.

Ο Μ. Marquez δεν είχαν καν βέβαιο ότι θα ξεκινούσε τον αγώνα , μετά την εξάρθρωση του ώμου του το πρωί στο Warm –up. Όμως στον αγώνα ήταν «η σκιά» του J. Lorenzo και μάλιστα κάποιες φορές έδειξε πως μπορεί να κλέψει τη νίκη.

Αντίθετα ο J. Lorenzo δεν ήταν ποτέ σε θέση να «φτιάξει» διαφορά πάνω από 0,3 δευτερόλεπτα. Όμως οδήγησε πολύ γρήγορα στους πρώτους 13 γύρους, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον Μ. Marquez και άντεξε την πίεση του 20χρονου στο τέλος.

Ως την τελευταία στροφή ο Μ. Marquez , δεν παρέδωσε τα όπλα και ενώ φαινόταν πως είχε χάσει έδαφος, έκανε μία μια φανταστική έξοδο στη Wellington Straight και πλησίασε επικίνδυνα τον J. Lorenzo . Πήρε αρχικά την εξωτερική γραμμή , αλλά κατάλαβε πως έπρεπε να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα για να ολοκληρώσει το πέρασμα.

Ο D. Pedrosa ήταν φαινομενικά στον ίδιο ρυθμό με τους πρώτους, όμως δεν κατάφερε να τον διατηρήσει ως το τέλος.

Τέταρτος τερμάτισε ο V. Rossi (Yamaha) μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Α. Bautista (Gresini Honda) στη γραμμή του τερματισμού.

Η κακή χρήση του πίσω (μαλακού) ελαστικού οδήγησε τον Stefan Bradl (LCR Honda) από την τρίτη στην έκτη θέση, εμπρός από ένα αδύναμο C.Crutchlow (Tech3 Yamaha), που ποτέ δεν πρωταγωνίστησε.

Ο Nicky Hayden (Ducati) τερμάτισε όγδοος όταν ο συναθλητής του Andrea Dovizioso είχε πτώση κατά τη διάρκεια της «μάχης» του με τον Bradley Smith.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 40:52,515”

2. Marc Marquez (Honda) +0,081”

3. Dani Pedrosa (Honda) +1,551”

4. Valentino Rossi (Yamaha) +13,233”

5. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +13,298”

6. Stefan Bradl (LCR Honda) +20,227”

7. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +26,299”

8. Nicky Hayden (Ducati) +35,993”

9. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +36,119”

10. Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) +53,196”

Keywords
Τυχαία Θέματα