«Έκοψαν» τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη για να μην φαίνεται δίπλα στον Τσακαλώτο

Η προπαγάνδα είναι μέσο για να πείσεις. Ή για να κρύψεις. Όπως και να έχει στην κυβέρνηση φαίνεται να το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι αφού το Photoshop κατάφερε να κρύψει ένα από τα πρώτα σκάνδαλα που χτύπησαν την Πρώτη Φορά Αριστερά.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αξίζει να σημειώσουμε, παραφράζοντας το γνωστό κινεζικό ρητό, πως όχι μία, αλλά δύο εικόνες είναι 1000 λέξεις. Θυμάστε τον Κορεάτη Γκλεν Κιμ ο οποίος μέσα από σκιώδεις διαδικασίες βρισκόταν

στο πλευρό του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη; Ναι, αυτόν με τα γυαλάκια και την μηνιαία αμοιβή των 125.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα και του ιδίου.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος παρά την αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη από την νευραλγική θέση του υπουργού, παρέμεινε στο κτήριο της οδού Νίκης για να κάνει συντροφιά αυτήν την φορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Υπενθυμίζεται πως επί ημερών Βαρουφάκη, ο Νοτιοκορεάτης σύμβουλος, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν ανέβει στη Διαύγεια, είπε πληρωθεί για 26 ημέρες ταξιδιών. Καλύφθηκαν και τα έξοδά του για εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Λονδίνο - Βρυξέλλες και Βρυξέλλες - Λονδίνο, ενώ ομοίως καλύφθηκαν και τα έξοδα για τα αεροπορικά του εισιτήρια για την μετάβασή του από την Αθήνα στο Λονδίνο.

Για την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα η μετάβαση έγινε με το κρατικό αεροσκάφος. Ο Κιμ έλαβε ημερήσια αποζημίωση δέκα ημερών από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 του μήνα, ένα άγνωστο ποσό, ενώ εγκρίθηκε και το κόστος 9 διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό. Τι κάνει όμως με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και γιατί δεν έχουμε ακούσει ξανά για αυτόν; Το πρώτο σκέλος της ερώτησης μπορεί να απαντηθεί και με πειστήρια. Το δεύτερο όμως...

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν το Νταβός έκανε την περιβόητη περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες προκειμένου να συναντήσει Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στο πλευρό του λοιπόν είχε «ινκόγκνιτο» θα μπορούσε να πει κανείς τον Γκλεν Κιμ ο οποίος απαθανατίστηκε στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Άμστερνατμ τής Ολλανδίας. Ωραία, γιατί όμως μιλήσαμε για «προπαγάνδα» στην αρχή του κειμένου;

Γιατί η συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβηκε και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών σε κείμενο σχετικά με την προαναφερθείσα συνάντηση, όμως ο Κορεάτης έλειπε. Με μία μικρή και απλή επεξεργασία τα... τσακάλια του υπουργείου είχαν «κόψει» την φωτογραφία έτσι ώστε ο Γκλεν Κιμ να μην φαίνεται. Το μυστικό τους ωστόσο το πρόδωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν... είχε κανένα λόγια να χρησιμοποιήσει Photoshop.

Αυτό αποδεικνύεται από την ίδια (αλλά ολόκληρη) φωτογραφία που ανέβασε ο Ντάισελμπλουμ στο Twitter.

Good talks this evening with @tsakalotos, looking ahead and discussions on the challenges for #Greece #Eurogroup pic.twitter.com/8eJueoemHZ

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) January 12, 2016

Είναι κοινό μυστικό πλέον πως ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, χωρίς να έχει κανέναν θεσμικό λόγο ύπαρξης στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε καν σύμβαση που να περιγράφει το έργο ή τις αμοιβές του, κρατάει στα χέρια του τη διαπραγμάτευση για την τύχη του δημόσιου χρέους, το μέλλον των ελληνικών τραπεζών και τις αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια του ελληνικού λαού.

Πρώτη φορά.... «Photoshopιά»

The post «Έκοψαν» τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη για να μην φαίνεται δίπλα στον Τσακαλώτο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα