Εκδίκηση (;) για τον Παύλο Φύσσα – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ και τι έγραφε το koolnews.gr από τις 20/9

Προσοχή. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη από αγνώστους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Από την δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ο Αλέξανδρος Γέροντας ο οποίος έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργεία καθώς όλα του τα

ζωτικά όργανα είναι τραυματισμένα. Η Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική ερευνά με κάθε λεπτομέρεια ό,τι στοιχεία έχει από την επίθεση προκειμένου να εξακριβωθεί για το εάν πρόκειται για:

Τρομοκρατικό χτύπημαΑντίποινα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήΞεκαθάρισμα λογαριασμών

Προς το παρόν κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί καθώς τα στοιχεία είναι συγκεχυμένα και η Αστυνομία έχει επικεντρώσει την έρευνά της στον εντοπισμό των δραστών. Για τον εντοπισμό του ενός πιστεύεται πως οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο καθώς προς το παρόν εξετάζεται μία μακρυνή εικόνα την οποία και δημοσίευσε η εφημερίδα newsbomb. Σε αυτήν φαίνεται πως απεικονίζεται ο ένας από τους δράστες να κραδαίνει όπλο το οποίο εικάζεται πως είναι και αυτό που σκότωσε τους άτυχους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Στην συνέχεια σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δράστης ανέβηκε στην μηχανή και εξαφανίστηκε.

Ωστόσο ένα από τα σενάρια που ξορκίζουν τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η ίδια η κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο των αντιποίνων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Το koolnews.gr σε ρεπορτάζ του εκείνη την περίοδο πληροφορήθηκε πως από τότε στην Αστυνομία βρίσκονταν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες από το εσωτερικό της ΕΛΑΣ οι Αρχές είχαν ενδείξεις πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος ήθελε να ανοίξει «βεντέτα» και να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα.

Στο ρεπορτάζ μας στις 20 Σεπτεμβρίου γράφαμε: «Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οργανώσεις που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό χώρο έχουν ξεκινήσει ήδη τις ετοιμασίες για να εκδικηθούν για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα. «Υπάρχουν αριστεροί που θέλουν να κάνουν ακτιβιστικό ‘come back’», λένε πηγές μέσα από την Αστυνομία προκειμένου να μην επιτρέψουν στην Χρυσή Αυγή να κερδίσει την λεγόμενη μάχη του πεζοδρομίου.

Το κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι το καλύτερο καθώς εδώ και πολλούς μήνες υπάρχουν ακτιβιστικές ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιδιώκουν την κατά μέτωπο επίθεση με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, κάνοντας και αυτοί τις δικές τους μηχανοκίνητες περιπολίες στους δρόμους.

Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, σπάζοντας την τζαμαρία της πόρτας, ενώ στη συνέχεια ανέτρεψαν έναν κάδο απορριμμάτων και του έβαλαν φωτιά.

Πηγές μέσα από την Αστυνομία τονίζουν πως το ενδεχόμενο come back δεν θα έχει να κάνει με «ραντεβού», αλλά με δύο δυνατά χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα εκτιμάται πως το ενδεχόμενο χτύπημα θα έχει στόχο να χυθεί αίμα και από την αντίθετη πλευρά. Τα χτυπήματα θα είναι πιθανόν βομβιστικά, σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Αττική».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα