«Εισβολή» στις καταθέσεις των φοροφυγάδων ετοιμάζει η κυβέρνηση μέχρι τέλος του μήνα

Η εφορία θα έχει εντός του μήνα πλήρη πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, χωρίς να παραβιάζεται το τραπεζικό απόρρητο.

Η εφαρμογή του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών θα δίνει πρόσβαση σε λογαριασμούς κατάθεσης υπόπτων για φοροδιαφυγή ή ατόμων που εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων η οποία θα παρέχει άμεσα στις αρμόδιες αρχές στοιχεία από πιστωτικά ιδρύματα και ιδρύματα πληρωμών για φυσικά ή νομικά πρόσωπα, χωρίς να παραβιάζονται οι διατάξεις για την άρση του τραπεζικού και επαγγελματικού απορρήτου.

Η

διατραπεζική εταιρεία Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών - Τειρεσίας ΑΕ θα παρέχει τα στοιχεία λογαριασμών, καταθέσεων, δανείων, ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ. που διατηρούν φορολογούμενοι που ελέγχονται από τις φορολογικές Αρχές, είτε για φοροδιαφυγή είτε για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή εντός του τρέχοντος μήνα, με σχετικές υπουργικές αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο υπουργικής αποφάσεως για την ενεργοποίηση και λειτουργία της εφαρμογής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα