Δέκα άτομα για υποστήριξη είχαν οι δολοφόνοι στο Νέο Ηράκλειο – Πού εστιάζει η Αντιτρομοκρατική

Σε επιφυλακή βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά την διπλή δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέα Ηράκλειο. Καρέ καρέ εξετάζει η ΕΛΑΣ το βίντεο από την κάμερα που βρισκόταν έξω από το κτήριο της Χρυσής Αυγής

όπου έχει καταγραφεί η διπλή δολοφονία καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τους δράστες.

Ομάδα υποστήριξης δέκα ατόμων πίσω από τους εκτελεστές

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες υποστηρίζονταν από συνεργούς τους που επόπτευαν τον χώρο. Οι αστυνομικοί επιμένουν στον εντοπισμό της ομάδας υποστήριξης των δραστών – υπολογίζουν τουλάχιστον 10 άτομα – που θεωρείται βέβαιο ότι κινούνταν επίσης στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Ακόμα ένα στοιχείο που αναζητούν οι ειδικοί είναι αν τις προηγούμενες ημέρες κάποιος από τους περιοίκους είχε δει κάποιους να κυκλοφορούν ασκόπως γύρω από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Βορείων Προαστίων. Πάντως πηγές από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρουν ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν τον τελευταίο καιρό υπό διακριτική επιτήρηση και έτσι εξηγούν γιατί τελικά οι τρομοκράτες επέλεξαν να στοχεύσουν κατά των ατόμων που περιφρουρούσαν τα γραφεία της οργάνωσης και όχι κάποιο ισχυρό της πρόσωπο.

Νέος κάλυκας

Αργά χθες το βράδυ βρέθηκε ακόμα ένας κάλυκας στο σημείο της επίθεσης και εστάλη στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός ότι οι δράστες δεν θέλησαν μέσω ενός όπλου «ταυτότητα» να αποκαλύψουν την προέλευσή τους είναι ακόμη ένα γεγονός που απασχολεί τις διωκτικές αρχές. Η μη γνωστοποίηση έως σήμερα, στοιχείων τους εκτιμάται ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τον φόβο εντοπισμού τους, αλλά με το γεγονός ότι ίσως έχουν προγραμματίσει και οργανώσει και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα